Bacalaureat 2014. ”Moromeții pe care i-am citit degeaba”

emoticon1Dacă o ţinem tot aşa, mai bine desfiinţăm bacalaureatul. De ce ? Păi, după cum veţi vedea, copiii nu mai citesc cărţi, se joacă jocul acela cu păsările (nu pot să îi dau numele, e reclamă) iar profii nu fac nimic la clasă, dau meditaţii acasă. Drept pentru care, nici copiii nu mai fac mare lucru. În plus, elevii mai sunt şi derutaţi. Li se cere să citească “Moromeţii” si le pică, la Bac, “Luceafărul” şi “Harap-Alb”. Ca să nu mai zicem de “lapona Enigel” şi Arghezi. Şoc şi groază ce a urmat. Citiţi si încercaţi să vă reveniţi.

.
“Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii minte numărul dar trebuie să fii atent la fabulă că te întâlneşti cu ea şi în final.”
“La începutul fiecărei poezii eminesciene stă plantat câte un tei mai gros sau mai subţire în funcţie de câte strofe are poezia”

“Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă.”
“Apropo de Eminescu. Când eram la Viena a picat pe pământ o bătrânică la intrarea în metrou.”
“L-a văzut Spânu şi l-a convins pentru a-l face asistentul lui.”
“Harap-Alb a trebuit să-şi ia viaţa în propria lui mână.”
“Când privesc în al tău ochi mă simt de parcă mă sufoc.”

“Aş vrea să comentez, dar nu ştiu ce înseamnă talazurile. Consider că la română puteam fi lăsaţi cu dicţionare şi la matematică cu calculator. În alte ţări aşa e”
“Luceafărul este o stea puternică dar de fapt era el Eminescu o căuta pe Veronica Micle, cât de mult o iubea pe săraca fata”.

“Cãtãlin a luat-o în luntre pe Cãtãlina si s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafãrului care era gelos”.

“Genul liric se întâlnește cam peste tot în această poiezie, de aceea a menționa numai două trăsături din toată poiezie este o întrebare-capcană”.

”Iubirea ce ţi-o port floare albastră e mareeeeeeeeeee, nu poate fi măsurată în cuvinte ‘’
“Riga Crypto era o ciupearcă cam dură, faţă de baieţelul ei lapona Enigel”
“Nu-ţi voi lăsa decât bunăciuni după moartea ta poete”

“Luceafărul nu le dădea pace celor doi şi tot le băga beţe în roate, dar până la urmă s-a văzut că iubirea învinge, iar Luceafărul şi-a văzut de treaba lui”
“Laitmotivul operei lui Arghezi este copilăria, cu veselie şi jocuri. Jocuri în poieniţe, ca pe vremea lui, nu online, ca acum”

“Profa mea de română la clasă nu făcea nimic, făcea meditaţii şi lua banii colegilor, iar eu nu am făcut nimic, am citit Moromeţi, că asta ne-a zis că ne dă”
“Dacă aş putea să îmi scriu punctul de vedere şi să fiu sincer cu aceste activităţi de îndrumare a lecturii elevilor aş spune că ele nu au niciun rost pentru că oricum nu mai citeşte nimeni cărţi. Toţi preferăm să ne jucăm jocul ăla cu păsările pe telefon (nu pot să i dau numele că se consideră reclamă”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: