Impozitul pe vie

Eludarea taxei pe stâlpii de înaltă tensiune

Eludarea taxei pe stâlpii de înaltă tensiune

Guvernul, în lipsă de încasări, inventează noi biruri pentru deja biruitul popor român. Cineva stă şi suflă, parcă, idei de noi taxe şi impozite în urechea celor de la Finanţe. Dacă noile impozite pe traseele canalizărilor, ale firelor de înaltă tensiune, pe stâlpi, pe sonde şi mori de vânt, nu ne mai inspiră, va trebui să inventăm altele. Drept pentru care, s-a apelat la imaginaţia mea de finanţist. Aşadar, am ţinut, pentru o clipă,  cu ursul şi m-am erijat în fantoma statului uzurpator care ne face viaţa un calvar. Misiunea mea a fost să scornesc impuneri pe orice. Iată ce a ieşit…

.Între orele 24.00 şi 6 a.m. se va lărgi baza de impozitare prin adăugarea celor care sforăie, trag apa la toaletă sau vânează ţânţari cu pliciul. Urmează taxa pe radioul dat tare, pe hârtia igienică prea moale, pe săpunul românesc „Şcheia” şi cafeaua străină „Aldorada”. Revenirea nechezolului va fi taxată suplimentar, deoarece nu mai avem năut. Şi nici ghindă, din cauza lipsei copacilor. Apropo de nechezol. Dacă fumaţi, o să plătiţi cât pe calul lui Berilă. Dacă nu mai fumaţi, veţi achita, în schimb, impozit, pentru că medicii vor rămâne fără clienţi, poliţiştii fără contrabandişti iar tutungeriile fără chibrituri.

Având în vedere creşterea accizelor la produsele de lux, propun o nouă categorie în speţă:: „accizele pe aspectul fizic”. Dacă ai plete, coc, ditamai bretonul sau cârlionţi pe frunte, dacă eşti mai cu moţ, plăteşte, frate, la stat!. Înseamnă că iţi permiţi. Cine te pune să porţi pantaloni evazaţi sau rochii de seară, până în pământ, în miezul zilei? Toată lumea va purta pantaloni scurţi, boxeri made China, respectiv minijup, că nu degeaba avem încălzire globală. Altfel, dai şi la statul, săracul, să se poarte şi el frumos cu tine. Mai mult, barosanii de cartier, burtoşii de pe teveuri ori cei care trăiesc pe picior mare (44-45) vor achita şi ei acciza, pentru că strică vizibil aspectul fizic al poporului. Consumul excesiv de sare, zahăr şi alcool dăunează grav sănătăţii. Dar şi buzunarului.

Apropo de băutură. Se  ştie că  accizele la alcool s-au mărit. Respectiv, cică, nu va mai bea nimeni, nu va mai fi nimeni prins băut la volan, deci statul va pierde. Toată lumea, disperată după alcool,  va merge în vacanţă la bulgari, cu bicicleta, şi va bea pe săturate până va da în fandacsie. Se va aplica, în acest caz, drept compensare, un impozit pe ieşirea din ţară în scopuri alimentare. Şi pe oala sub presiune, depinde de presiune, care ar putea fi folosită ca alambic. Ceea ce va conduce, logic, la apariţia prohibiţiei şi instituirea unei taxe pe locul de parcare a maşinii care nu circulă,  Bicicleta va sta în debara. Sau la REMAT. Dar nu degeaba, ci contra unei taxe de distrugere a gunoiiului din material feros.

O altă consecinţă a accizelor mărite pe benzină va fi apariţia gropilor inopinate pe şosele. Care nu vor fi astupate, bineînţeles,  din lipsă de fonduri. Drept consecinţă, se va taxa fiecare groapă nou apărută şi se va încadra în categoria construcţiilor speciale. Ori a calamităţilor din cauze inumane. Ajunşi în această zonă, a construcţiilor speciale netaxate încă, se vor pune impozite pe tot ce (nu) mişcă, pe garduri (unde aţi văzut dvs. garduri în America, de exemplu?), pe canale de irigaţii şi rigole, pe stâne şi coteţe, pe cărări de munte şi poteci de câmpie, pe frânghii de rufe şi otgonul marinăresc, pe fumul de la sobă (fum să fie, dacă ţigară nu e!), pe lujeri de porumb, beţe de undiţà, araci de fasole.  Plus impozitul cenzitar pe vie. Da, aţi auzit bine, stimaţi cititori de bloguri obscure. Se va aplica, de la 1 ianuarie, impozitul pe vie. De ce? Pentru că pe moartă, nu îl mai plăteşte nimeni, de aia. Amin!         

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: