Eutanasiere, Roşia-Montană, demisia!

NU eutanasiere, DA minerit, Nu Roşia-Montană, DA eutanasiere. Jos Guvernul , jos Băsescu ! {?}

NU eutanasiere, DA minerit, Nu Roşia-Montană, DA eutanasiere. Jos Guvernul , jos Băsescu ! {?}

Iertare, dragi prieteni! Nu daţi cu bolovani după un biet pribeag. Am lipsit câteva zile din ţară şi sunt bulversat total, nu mai înţeleg ce se petrece în Piaţa Universităţii. Unii spun că sunt împotriva eutanasierii, dar cine te pune să mănânci cianură? Alţii sunt de acord cu adăposturile temporare. Drept pentru care, am văzut că minerii s-au blocat în subteran. Cine să mai înţeleagă pe cine? Se cere demisia în bloc a cuplului Băsescu-Ponta. Numai că nu am dedus cine e cu câinii vagabonzi şi cine e cu minerii de la Roşia Montană. În plus, mai apare şi Soros, care cică nu are nicio treabă cu protestele anti minerit, dar nici cu eutanasierea, la care ‚achiesează’ ca fiind contra şi Brigitte Bardot. Dar şi Vadim, şi Marinescu, şi Oana Pellea. Tatoiu, în schimb, vrea cianuri, dar numai în funcţie de televiziunea la care vorbeşte despre maidanezi. Şi Roşia Montană, desigur.

Nu mi-a venit să cred. De unde până unde să apară împreună, la categoria „oameni răi”, pe pancartele din Piaţă, Băsescu şi Ponta? De cealaltă parte a baricadei,  Remus Cernea era gata-gata să o ia pe cocoaşă de la mineri, deşi eu ştiam că el nu are nimic cu eutanasierea. El este ecologist. Mă hotărăsc rapid, la disperare, să resetez televizorul. Îl scot din priză, după care îl reconectez, poate îşi revine. Şi ce să vezi? Cică Ponta şi-a luat maidanez, pe numele său, Freddy. Numai că şi Băsescu are maidanezi. Vreo patru.. Acum înţeleg de ce sunt luaţi în dârboacă, la pachet, în Piaţa Universităţii.

În orice caz, pentru a nu descuraja investitorii, cică e bine să se meargă mai departe cu proiectul . Vineri, se mai spune, au fost prinşi 26 de maidanezi, din care 24 au fost adoptaţi. Cu toate acestea, protestele continuă.  Ce-or mai fi vrând? Sper să nu se ajungă şi la cazuri de înfiere. Între timp, s-a înfiinţat o comisie parlamentară care s-a  reunit la restaurantul din Câmpeni. Au intervenit şi jandarmii, numai că cei prezenţi nu erau cu minerii, ci împotriva. Cu această ocazie, am aflat că  Zgonea este „pro”, numai că despre Crin nimeni nu ştie nimic. El nu are câini pe Facebook.  Chiar dacă acum este „împotrivă” şi  altădată a fost „pentru”.

Drept pentru care, dragi prieteni şi stimaţi cititori de bloguri obscure, lumea  a ieşit din nou în stradă. Se încearcă, mi se pare, împăcarea caprei cu varza, a maidanezilor cu Oprescu şi a Monicăi Tatoiu cu Vadim/ Brigitte Bardot/ senatorul Marinescu.  Astăzi sunt chemaţi la ordine şefii serviciilor secrete. Probabil, ca să fie întrebaţi despre câţi au mai rămas printre blocuri, din vechi. Trebuie, însă, neapărat, să ai certificat ORNISS. Altfel, nu poţi afla nimic în legătură cu Soros. Ultima oră.  Au mai fost capturaţi 32 de maidanezi, alţi 45 sunt fugăriţi prin Giuleşti-Sârbi iar minerii de la Roşia Montană fugăresc televiziunile prezente la gura minei. Afară plouă iar protestatarii din Piaţa Revoluţiei cer demisia în bloc a clasei politice. E cod portocaliu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: