Ce-o să mă fac când nu voi mai fi mare

"Să ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!"

“Să ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”

‘“Nu am nimic cu pensionarii. Dimpotrivă.”. Un fost căpitan de vapor şi preşedinte ca mine, mai ales, nu poate gândi altfel: “Dacă eu aş fi fost la cârma Titanicului, acesta nu s-ar fi scufundat”. Filozofia mea de viaţă vă este suficient de clară.  Decât cu un Titanic în minus, mai bine cu un preşedinte în plus., nu-i aşa?.   Dacă şef de NATO ori ONU nu iese, mai bine mă fac şef de fermă pe 200 ha. Cu câţiva peri, pruni, cireşi şi coacăze în fund, acolo. (” Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”)

Apropo. Doar fata cea mică a înţeles că natalitatea e în scădere. Fata mare e notar, dar nu a înţeles  încă! .  „O fi zis copilu’ ceva, o fi făcut ceva, nu ştiu, o să vedem”. Aşadar, câte cireşe pot să mănânce nepoţii mei?.  Şi  “cum Dumnezeu femeia rromă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?“.  Oricum, nu o să fim toţi acasă, deodată, pe lângă fermă. SIDA şi cu cuscru’ stau mai mult pe la Monaco, aia mică la Bruxelles, eu pe mare. Iar Elena vrea la fermă dar nu are cu cine, momentan. Părerea mea e cunoscută, :”Este mult mai bine, zic eu, să îţi faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul”. (“Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”).  Încă o dată, desigur.  

La fermă, ca la fermă, dar să ne comportăm ca oamenii „Nu ştiu, Maria, dar ce  tupeu avea (bip!) asta….”.  Şi dacă o fi şi-o fi, chiar să ajung la ţară, să mă ţin de cuvânt, o să fac totul bio cu apă din fântână. Cireşe cât pumnul, piersici cât mingea, vin cât cuprinde. Şi iarna, dar şi vara. Chiar dacă, normal, la noi „iarna nu-i ca vara”.  Fântâna o sap eu, nimeni nu mă poate întrece.. Îl chem pe Lăzăroiu şi o sap până dau de apă. După care, „vor răspunde şi autorităţile, dar cred că şi Dumnezeu puţin, că ne-a dat atâta apă”.

Nu o să-mi fie ruşine să vând la piaţă. Am tot vândut la viaţa mea. Eu „din public am plecat, în public mă întorc”.  În plus, toată lumea mă ştie: „Eu nu sunt nici intelectual, nici altceva”. Nu o să fur la cântar, ba o să dau câteva cireşe în plus şi un „Să trăiţi bine!” la toţi vecinii. Chiar şi lui Blaga.  Mi se pare normal, „ un preşedinte trebuie să aibe principii şi să încerce să le respecte atât timp cât îi permite majoritatea parlamentară”. În rest, ura şi la gară. Dacă nu s-o privatiza şi asta, evident. Aşa am zis atunci, aşa voi crede tot timpul.

Sper să nu apară toate căpuşele la mine, în timpul strângerii recoltei. Nu vor să mă ajute la secetă, nu vreau să îi prind  la struguri.“Nu aş vrea să îi văd pe cei care astăzi au considerat că nu trebuie să vină la o discuţie, împiedicându-mă până la urmă să îmi realizez o atribuţiune constituţională, aceea de a media soluţii politice pentru probleme majore. Nu aş vrea să îi văd cu unghiuţele zgâriind în poarta Cotroceniului când se vor face guverne. Ar fi bine să stea unde au stat şi astăzi”. Aşa vreau să fac eu la ferma mea, la pensie, la anul. Până atunci, s-ar putea să mă cheme la NATO sau ONU. La DNA, să se ducă ei.  Apropo. Voi să vă duceţi la referendum, chiar dacă iarna nu-i ca vara.’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: