Star-Trek. New generation. “Tată pentru noi” (II)

Kapitan Jean-Luc şi comander Ponta

Kapitan Jean-Luc şi commander Ponta

Cotroceni, ultima frontieră. Anul galactic 2013.  Deşi nava Enterprise –Romania părăsise norul Crizei cu viteza de 3 warp, marsarier în sistem blind, pe nevăzute, la bord încă nu era linişte. Chiar dacă se instituise coabitarea intergalactică.  Drept pentru care, Kapitanul Jean-Luc Picard-Traian obişnuia să iasă, din ce în ce mai des, din cabina sa, ba la o bere prin regiunea Dobrogea natală, ba la o slujbă de tămăduire cu H20 prin coclaurii quadrantului Bistriţa. Adeseori, putea fi zărit şi la Sâmbra formelor de viaţă numite “oi”, de la Satu-Mare (Big-Village de Terra) ori la un mall, acelaşi, pentru o întâlnire cu hominizii din presă,  la o oră galactică de maximă audienţă.

Confruntarea  cu şeful de echipaj, commander Riker-Ponta, devenise una  discretă, înscrisă în Regulamentul Federaţiei cu binecuvântarea  lui Ben Kenobi-Barroso. Marea majoritate de 60% a  echipajului luminic era formată din betazoizii roşii ai PSD plus Chewbacca de Madagascar Mamaia-Mazăre, împreună cu klingonienii, cei cu fruntea bombată de griji, din PNL. Aliaţi le erau cardassienii felixieni cu urechi corespunzătoare ai PC-ului sau liber-schimbiştii incolori din PUNR ai personajului fără de planetă, dar cu sateliţi, Opre-A, căci Opre-B nici nu se descoperise.

Pe toate punţile pogorâse o linişte ca de început de Big Bang, pentru că toţi truditorii USL-ului lucrau prin telepatie la Noua Constituţie şi Regionalizarea Regiunilor Neregionalizate, mai puţin Hunor,  ajuns la bord din ţinutul incert secuyesc. În mod firesc, romulanii din cabina de comandă a lui Picard petreceau de parcă se apropia sfârşitul Universului cunoscut. Hominizii gazetari, acreditaţi la Cotroceni prin grija soldatului universal, ferengul de  Matrix-Lăzăroiu, spuneau că e o atmosferă ciudată pe Enterprise, ceva plutea în aer sau, mă rog, în vid. Cine  ce punea la cale, rămânea de văzut. Chiar dacă liniştea din prova, unde Riker-Ponta acţiona  cu mână sigură manşa superluminică, era uneori tulburată prin scandări împotriva prospecţiunii cu  plasmodiu, şisturi cu Chevron, aur cu Frank Timiş sau plante de câmp cu Borcea, cei de la sediul Federaţiei UE se bucurau de stabilitatea pe direcţie a navei Enterprise-Romania. Desigur, fără să ştie ce avea să se întâmple în episodul următor şi fără să se mai teleporteze pe Enterprise  pentru inspecţiile din interes.

În acest timp, comentariile din studiourile de relaxare erau întreţinute de cel ce le ştia pe toate, omul-computer, androidul cu procese, Ciuvică. La ordinea zilei astrale se vorbea despre numirea prin teleportare de la UE a şefei securităţii lui Jean –Luc, locotenent Kovesi Tasha-Yar, într-o nouă funcţie de pază la interes înalt. Aproape că se şi uitase holograma cu Năstase de la congresul betazoizilor sau cea cu ofiţerul tactic, klingonianul Gâdea, de la ziua inaugurării celui mai mare drapel din Universul cunoscut. Numai  cyborgul  cu ochi digitali oarecum bombaţi, Geordi La Forge-Badea, rămăsese pe poziţii de şpagat între autorităti, la miezul nopţii galactice, alături de penele sale preferate şi forma de viaţă cântătoare Turcescu, cel necunoscut de nimeni.

Chiar dacă toată lumea din spaţiu aştepta neaşteptatul, adică Marea Linişte Universală, toţi ştiau că niciodată Traian nu rămăsese dator. Exista şi o vorbă printre hominizi.  Orice s-ar întâmpla, Jean (Luc) plăteşte. Iar noi, stimaţi cititori de bloguri obscure, întrerupem aici postarea 3D către domniile voastre. Începe holograma video în serial de la Prima TV, aceea cu “Tată pentru noi”, în care joacă şi Jean-Luc. La bună vedere, la voi, pe Pământ! . Staţi pe aproape. Plătiţi-vă cablul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: