3 iezi, 4 pezi

(acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare)

Pup la voi cu DA la 13

Pup la voi cu DA la 13

Povestea a început prin SMS. Sau, mă rog, prin CSM. Într-o zi, şoferul nu a avut ce face şi a deschis mesajele din telefon. Văzând grozăviile din text, a zis că e mai bine să le ţină pentru zile negre, decât să le dea degeaba pe televiziuni. Dar, stimaţi cititori de bloguri obscure, acum şi de sms-uri célèbre, să trecem la analiza literală.

Cică: “Sa nu uitam sa dam cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilica”. Adică: “Staţi cu ochii pe Vasilică mai ceva decât pe butelie. Vă puteţi scărpina pe nas şi privi în tavan. Puteţi, chiar, căsca a lehamite şi privi ceasul nervos. În momentul în care Vasilică a ieşit din sală, zdup!, daţi pagina 23 şi băgaţi NU”.  Mesajul nr. 2, respectiv: “ne roaga Alina sa dam cu DA la pct 13 pup”, înseamnă, de fapt: “Şefa Alina vă ordonă, comandă, transmite să vă băgaţi minţile în cap şi să votaţi cu DA la 13, că altfel nu vă pupă pe toţi. Dacă nu veţi face aşa, adio pup! (şi altele, desigur)”.

În continuare, acţiunea conţine un SMS îmbârligat, care necesită o traducere aparte. Respectiv: “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui sa votam impotriva? Eu asa as vota”. Ceea ce ar putea însemna şi: “Băi, iezilor, dacă ne înmulţim peste măsură, riscăm să stricăm echilibrul ecologic, să mâncăm mai puţin dar şi să nu mai putem vota liber, cum vreau eu, respectiv cum vreti voi sau noi, ca să nu mai zic de lupul (cel) de mare. Aşadar, cred că ar fi bine să votaţi ca mine, adică împotrivă, pentru că eu aşa aş vota, exact cum veţi vota şi voi. Ar fi bine ca să nu fie rău. Ecologism. Pup”

Sfârşitul poveştii care de abia a început este acesta. Identic cu originalul: ““o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi – neacsu, danilet, dumbrava si serban – ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI…”. Iar noi, vă traducem, dragi prieteni. Adică: “În atenţia colectivului de scamatori. Veniţi pe furiş la serviciu, joi, dar să nu spuneţi la 4pezii cu două picioare că veniţi la lucru, spuneţi-le că a murit mătuşa. Voastră. Pup la voi. După ce fraierii se vor căra liniştiţi în teritoriu, la Roman, de Pinalti, noi ne reunim şi o ştergem pe calea aerului la JAI, de Bruxelles. Ghici cine ia leapşa mai mare, respectiv diurna mai mică? Răspuns corect: cei 4 pezi cu două urechi. Respectiv: neacşu, danilet (fost Vasilică, mai sus), dumbrava şi serban. Dacă iese panaramă, se va băga ANI şi DNA, desigur.

Drept pentru care, am încălecat pe o şa, stimaţi prieteni, şi am spus povestea aşa. Pup.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: