Pact de coabitare între oameni

Pact între 2 oameni, al 3-lea se uită, al 4-lea nu ştie

Pact între 2 oameni, al 3-lea se uită, al 4-lea nu ştie

Art.1. Acest pact, fiţuică, protocol face referire la relaţiile de colaborare instituţională şi nu va fi dat publicităţii, el fiind un „gentlemen agreement” între două persoane. Eventual, va fi prezentat pe surse domnilor Barroso, van Rompuy, Hollande, Schultz, doamnei Merkel şi tuturor celor care vor dori să afle ce cuprinde această minută de la miezul nopţii, întocmită tocmai în scopul de a nu afla nimeni, cu excepţia numiţilor şi a mass-media, domnul Ciuvică şi Chireac. Destul pentru a şti tot poporul român. Şi diaspora.

Art.2. Conform art.1, pactul face referire la modurile de adresare între oameni, respectiv gentlemeni, respectiv se vor înlocui adresările învechite, cu iz zoo, plus metafore, comparaţii, epitete evidente de genul: „Măi, pisic, am înghiţit o broscuţă, mai merge, dar un porc, case closed, mă doare ficatul, să nu dai briciul maimuţicii că te bagă la referendum „ etc.

Art.3. Se vor respecta legile ţării, Constituţia, precum şi DNA, ANI, SRI, CCR, SIE, MRU, Anastase, Udrea, Boc, Lăzăroiu, care ţin la ei ca la ochii din cap. Şi ei la mine, respectiv ca la ochii lor din cap.

Art.4. În cazul în care vor apărea probleme urgente, de politică externă, înzăpeziri, chemat d-na Udrea la DNA, Anastase la Parchet şi MRU la raionul Cosmetice, părţile vor conveni asupra unor noi întâlniri pur informale, dar la ore ceva mai matinale şi în locaţii perfect asigurate, pentru a nu se scurge în presă vreo ştire, respectiv confidenţialitate asigurată, domnul Ponta va închide GPS-ul de la telefon când va veni la mine iar eu nu voi uita tasta „tape record” apăsată în timpul discuţiilor tete-a-tete între cele două părţi plus domnul Antonescu, dacă va fi treaz la ora aceea, şi domnul Constantin, dacă îi vor da voie părinţii.

Art.5. Situaţiile protocolare în care există posibilitatea ca cei doi gentlemeni să se întâlnească în public, vor fi evitate şi vor fi tratate după cum urmează. Exemple.  (A) La 1 decembrie, se va păstra distanţa, cu următoarea dispunere în spaţiu: minim doi nepoţi- de-a dreapta, d-na Aspazia – la stânga, Coldea în spate – cu ochelari, Gogu de la Jandarmerie – pe gard, Iliescu – la 70 de metri, Iulia Motoc – pe Facebook şi Blaga – pe tuşă.  (B) Dacă gentleman 1 va face, duminica după-amiază de alegeri,  cumpărături la Carrefour-Grozăveşti  (apă plată şi cafea pentru ziarişti, listă de la soţie uitată acasă), gentleman 2 va merge pe şoseaua Olteniţei, în partea opusă, pentru a-şi schimba roata de la Citroen cu bateria de la Voltul ecologic.  (C) La Bruxelles, se va evita afişarea în public cu avion particular, musai Airbus 320 de linie. Călătoria va respecta regulile, astfel: unul dintre oameni va lua loc la clasa economic (respectiv cel agreat de popor, 60%)  şi unul la business, lume puţină, (respectiv gentleman respins la referendum, plus Lăzăroiu), pentru evitare discuţii neprincipiale. Consumaţia se va plăti nemţeşte. Respectiv, gentleman 1 va plăti şi pentru 2, eventual 2+1, de la buget sau magazia lui ‚unguent’. La şedinţele Comisiei Europene, insigna se va purta pe rând, fiecare câte ½ oră, bancheta cu 2 locuri va fi adusă din ţară, la vot ridicându-se mâna cum apucă, fiecare.

Art.6. Acest document va fi unicat, altà întâlnire informală nu a mai existat şi nu va exista, cu excepţia celor cu UDMR  şi altele ce vor  veni conform art.4. Drept pentru care, am semnat acest pact, protocol, agreement, fiţuică, listă de bună purtare, între noi, cei doi gentlemeni, numerotaţi mai jos, 1 şi 2, în prezenţa lui gentleman 3 şi absenţa lui gentleman 4, care nu a ştiut. Strict confidenţial, nicio grijă,

Gentleman 1).  + 60 %    Viorel

…………….2).  – 89 %.     Indescifrabil                  Astăzi, mai spre seară

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: