Sinistrul cu sinistra lui

Desigur, aceste rânduri vinovate s-ar fi putut intitula, la fel de bine, şi : „Tragedia noastră, România lor” sau “La botezul micului prinţ”, dacă subiectul nu ar fi fost ratat de către clasicii literaturii în viaţă..…

Privesc uluit despicătura minijupei ministeriale. Acea mică ruptură provocatoare insinuată voit într-un material strălucitor şi scump. O antiteză jalnică la  prelata opacă, mincinoasă, care acoperă dezastrul chinuitor al ţării, prăpastia în care zace speranţa neamului  Alături, urâtă şi scandaloasà, disperarea se iţeşte  la colţul Intercontinentalului. Peste drum, în piaţă, bătrânii îşi strigă sărăcia şi neputinţa ţinând în mâinile tremurànde cuponul de pensie. La botezul micului prinţ, sinistrul se intâlneşte din nou cu sinistra lui. În  ţara lor, copiii scormonesc prin gunoaiele periferiilor sordide, oamenii îşi cer dreptul la viaţă în mijlocul pieţelor victoriei. Ale victoriei tragicelor figuri de ceară asupra poporului care le-a zămislit. Acolo, sus, sinistrul stă la masă cu sinistra lui. În anii aceştia, în  toţi aceşti ani care au trecut de la marea Revoltă a poporului împotriva tiraniei, conştiinţele au fost mutilate sistematic.

Pe atunci, prin negurile totalitarismului, bisericile nu erau locuri de întâlnire ale activiştilor. Astăzi, mai marii cuvioşi din fruntea ţării creştinează, prin vrerea clamată a lui Dumnezeu, un suflet  nobil. S-a botezat un prinţ. E caz de petrecere. Peste drum, în pieţele iluzoriilor victorii se scandează :”Jos dictatorul !”.  În ţara lor, niciun loc nu mai este sigur pentru o moarte în linişte. Cimitirele sunt mutate spre a face loc autostrăzilor fantomă. Ieri, într-o altă duminică a orbilor, cetatea a aşezat la masă sinistrul cu sinistra lui. Astăzi, disperarea şi foamea au stârnit furia poporului împotriva chefliilor din turn.  Pentru a câta oară ar trebui să ia aminte talpa ţării ? Sinistra, alături de sinistrul  lor naţional,  petrec.  În pieţele victoriei, viitorii muribunzi îşi cer dreptul la viaţă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: