Prim-ministru de Hotz.landia caut ţară de furat

Depinde cine numără (foto: cotidianul.ro)

Subsemnatul ARDian Fureanu, cetăţean hot.zlandez, caut ţară de furat. Dacă nu voi găsi alta, e bună şi asta, cu tot (sau nimic) din ce a mai rămas de pe urma mea. Iată şi programul viitoarei guvernări hotz.iste. Dacă voi fi numit prim-ministru, vă promit că va fi linişte şi pace. Nici piatră pe piatră nu va rămâne. Nici borduri sub borduri lângă borduri, nici pavele în Centrul Vechi, nici trotuare prin pădurea de la Celic-Dere, nici cernoziom la Brăila, nici nisip la Sulina. Nimic, nimic, curăţenie-ecologie generală, aer şi pământ (dar fără roci), peisaj lunar, respectiv apocalipsă totală. Apropo de pavaje. Nu mai căutaţi degeaba. Marmura am luat-o din episodul trecut.

Fabrici şi uzine, vagoane de tren cu cale ferată simplă-dublă, lată, mocăniţă cu turişti, garduri de fier-beton prin cimitire, tot-tot, se vor tăia în frenezie cu autogen şi vor fi trimise cu celeritate pe şalandre la turci, în dealul Galatei, până nu se trezeşte (pe la 12,00 GMT) Crin Antonescu să ne ceară TVA la emiterea facturii. Petrolul şi gazele pe şest le “mărit” la americani, direct către Gâtenşteinul lui Ciuvică, iar curentul electric, dacă nu mai e, voi însuşi măcar hidrocentralele, cu tot cu Cernavodă şi stâlpii de înaltă tensiune. Mizeria aia de Deltă, inclusiv canalul Dunăre-Marea Neagră, le „împrumut” la nemţii din Şterpeland, la Jmerkel, să pună ei taxe pe trafic, nu noi.

Medicamentele, cu tot cu viruşii morţi în seringi şi plantele medicinale (muşeţel, floare de colţi şi basca-tâlharului), le „orientez” către cine apucă, în contul din Cipru al lui Pinalti, vinul îl „detaşez” în crama lui Valvis iar apa gazoasă tot lui (să aibă de şpriţ), pădurile le „virez” copac cu copac la italieni, cu tot cu urşi, ciocănitori hoatze şi pârşi de scorbură. Apropo de scorbură. Metroul, Peştera Muierii şi Pasajul Universităţii le dau în „folosinţă”  la englezi iar autostrăzile la Sfântu Aşteaptă.

Şi, dacă va mai fi să fie ceva de „privatizat” sălbatic (vreun castel de bojdeucă, vreo cabană de înlocuitor de lemn, vreo vilă la Neptunul-Techirghiol cu nămol bun din lac de  oase), când mă voi întoarce de la Monaco-Nisa, cu hotz.landul ăla de tac’su lu’ Sida (mai ales dacă o să pierd la table), o să vând pe cash-flow direct pe Otopeni şi Taromul, cu tot cu Boeingul cu care am venit. Plus terminalul sosiri. Ca să nu mai taie panglica Ponta. La ruşi nu „distribui” nimic, că au luat ei singuri aluminiul de la Slatina şi cuprul l-a „ascuns” furăciosul ăla micu de ungurean. Dar l-a dat înapoi la stat, prostu’,  că a venit Ponta la păcănele, care are alergie la alifii, unguente şi lipstick pentru şuţii cu mână formată prin Palermo.

Apropo de infractori. Îmi pare rău, dar măcar un lucru nu o să virez către nimeni. Puşcăriile le ţin numai pentru mine (ptiu!) şi bag în ele toţi găinarii din ţară. Aici va fi un tărâm de vis, ceva de fraţii Marx şi Engels, zis şi falansterul de la Snagov. Nimeni nu va cuteza să fure, nimic nu va rămâne în Hotz.landia. Numai să ajung eu prim-ministru. Aşa să-mi ajute cel care va număra voturile (vezi foto).

(după o idee de Victor Ponta)

One Response

  1. buna petrus!
    scrii, inca scrii si o faci foarte bine!
    sanatate iti doresc!
    cornel – ex cumnatul, ex iasi, ex ….ex …, dar acelasi bun prieten

Leave a comment