De Halloween. Cu Domnul Dan, CFR şi restul Lunii

Stafia lu’ Domnu’ Dan, trenul şi dovleacul de Halloween

Şoc şi groază. Cu ocazia sărbătorii fricii, americanii s-au ‘distrat’ pe întuneric cu uraganul Sandy, ce n-a văzut America de 100 de ani, iar românii cu Domnul Dan, pe care tot îl vede poporul la TV de vreo 20 de ani. După ce a cumpărat, vândut şi iar cumpărat Oltchimul, uimitorul Domn Dan se retrage strategic şi electoral în… Tîrgu-Jiu. Exact acolo unde a parcat pe stânga şi Ponta, copilotul de la USL. Domnul Dan nu va călători singur şi nici nu va recita stihuri pe bani la masa tăcerii. Îl va lua alături, pe post de MP4, drept candidat la senatori, şoc şi groază, pe nimeni altul decât pe…Tudor Barbu, oratorul cu chip de om.

Mai spre seară, la Bran, ielele muşcă cu poftă din Lună şi dansează de bunăvoie  în jurul lui Dracula Orban, cel care asistă, înghiţind în sec, cum slujbaşii lui muşcă, la rândul lor,  din fondurile europene. Apropo de coşmaruri perpetue. Sunt mulţi ani de când trenul acela din vis îmi pleacă de sub nas, deşi în realitate nu mi s-a întâmplat vreodată. Cred că o să cumpăr, după sărbătorile astea înspăimântătoare,  un bilet de Baia-Mare, dar o să las trenul să plece, să văd dacă va reveni. Dacă va mai reveni coşmarul.

Exact când mă gândeam că alt tratament nu poate exista, aflu că şi doamna Udrea a fugit de acasă, din colegiul Drumul Taberei, luând drumul Rómanului, pe lângă casa lui Pinalti. Asta nu ar fi nimic dacă, şoc şi groază, nu s-ar fi apucat, precum o fetiţă cu codiţe de la ‘pregătitoare’,  din Crâng,  de recitat versuri cu ştaif.  Teroare pe cablu. Poezia lui Minulescu, aceea cu:  “Tristeţea trenului ce pleacă/ Noi n-am trăit-o niciodată,/ Căci călători ades cu trenul/ În clipa când plecam din gară/ Noi stăm pe loc -/ Doar trenul pleacă!…”  nu are nicio vină, desigur. Dar eu, un om bântuit de CFR, ce vină am? Eu ca eu, Dan ca Dan, Udrea ca Udrea, dar naşii din InterCity, cei care au schimbat cuşeta de la capătul vagonului cu celula de la Cercetări Penale, cum vor fi petrecând de Halloween? Şoc şi groază, normal.

În acest timp, Domnul Dan, alt iubitor de poezie de groază,  îşi cumpără „Doi dinţi din faţă”, de Marin Sorescu, în lungul drum spre Gorj şi declară averea, şoc, fără iahturi ori alte Olt-chinuri. Udrea îşi cumpără mobilă din PFL şi declară, în schimb,  spaima faţă de trenul care va pleca intempestiv din gară. Numai noi rămânem la locul nostru, scobind bostanul în faţa televizoarelor, să petrecem chiuind într-o nouă seară de groază. Uraganul Sandy şi-a făcut de cap pe coasta de est a Americii. La noi e şoc. Dovleacul de anul ăsta nu e bun nici de plăcintă. Poftiţi în vagoane, vă rog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: