À la guerre comme à la guerre

(Stati pe aproape. Urmează un colaj cu senzaţionalele isprăvi din Barcelona. Numai pentru voi, dragi iubitori ai blogurilor obscure))

Blog participant la campania Bloggers Unite

Traian Băsescu a provocat o reacţie nervoasă lui Nicolas Sarkozy, la discuţiile privitoare la Libia din cadrul summit-ului extraordinar de la Bruxelles de vineri.

Noroc cu fioroasa doamnă Merkel, nemţoaica cu pumn de fier, cea care a aşezat uşor batista pe instrument. Unii cârcotaşi, iubitori de scandal, s-au grăbit, totuşi, să facă un viitor parcurs al relaţiilor bilaterale Franţa-România::

1. Franţa soseşte intempestiv la Piteşti, aruncă, pentru cunoscători, vreo 3 croix-uri de duh,  îşi ia Loganul şi fuge cu el în Maroc.

2. România aruncă, la rândul ei,  o ocheadă asupra a ceea ce a mai rămas de sorginte galică prin Grădina Carpaţilor, după care trânteşte un impozit marvelleous  pe cifra de afaceri la Carrefour, Auchan şi Bricostore, de rămân francezii cu 3 lei şi două scobitori profit la sfârşit de an.

3. Franţa se ‘nervează tare, se înroşeste în obraji precum vinul de Bordeaux falsificat la Valea Călugărească, şi ne rupe la gazele româneşti prin meseriaşii de la Gaz de Suez, ne bagă într-un FNI-schema lu’ Ponzi-Ialomiţianu la BRD-Societe Generale, de rămâne juma’ de ţară cu casele în poprire, după care ne dă cu tifla lu’ Sarkozy pe ritm de marseilleză cu  cucurigu de cocoş galic la refren. Şi cocarde roş, alb, albastre.

4. Văzând acest lucru, România trimite de urgenţă 237500 rromi-gitanes haides paides originales, cu familii, cu tot,  în delegaţie pe Coasta de Azur şi 26 de puradei solo, cu ţambale în 3 corzi, să dea concerte, repertoriu de şansonete live “Of, viaţa mea, mon amour” , în corturi preluate noaptea de la sinistraţii din Săuceşti, tocmai sub Arcul de Triumf. pe Champs Elysee. Intrarea gratis, pas d’argent, TVA 25%. Să vadă şi ochii lor. Uite aşa.

5. Francezii trag aer în piept, grupul “Vinci Construction” pleacă în forţă cu autostrada spre litoral, de la Cernavodă către mare, şi se opresc în câmp, după 5 kilometri, la timp ca să ajungă turistul român, pe perioada sezonului, cu căruţa la Mamaia. Pe tataia îl lasă acolo, în mijlocul tarlalei, pe marginea canalului, să nu deşele caii..

6. O, la, la… România cere asistenţă prin Crucea Roşie şi exportă în Franţa, în scopuri umanitare, toate vaccinurile expirate de la gripa aviară, porcină şi alte animale, pe post de perfuzii cu Viagra, Pell Amar et Gerovital H3, elixirul tinereţii. Produit original roumaine. În plus, la meciul România-Franţa din septembrie, de pe stadionul Naţional, vor fi aruncaţi în teren 1000 de cocoşi vopsiţi în negru, de la Avicola Bacău, şi câteva tone de brânză cu mucegai franţuzesc, de la tomberoanele Selgros din capitală. Pentru suporteri, masca de gaze este inclusă în preţul biletului.

7. Timpul nu mai are răbdare. Lucrurile se precipită. La un an de la declanşarea conflictului, Sarkozy pierde alegerile prezidenţiale.

8. Băsescu este suspendat şi demis prin referendum. Boc este dat dispărut.

9.  Gaddafi pleacă în Venezuela.

10. Udrea se mută la Pleşcoi. Trădaţi în dragoste, serie nouă.

11. Armistiţiu.

(reluare)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: