Cronica după Ureche (VIII): Charles alu Ţepeş

Rejele Charles alu Ţepeş şi rejina Camila (foto: AP)

Carele venitusau vorbili de clacă prin clăcaşii ceia de pre la divanurili ad-hoc în răgazurili lor de şagă dintre şedinţili că mai mult răgazuri decât şedinţili că se pregătescu de adusu cu alaiurili cele mari şi trei cimpoie un nou reje pre tron la Bucuresci. Că este unu’  Charles inglezu’ kiltosu scoţianu zgârcitu (că aşe neamu’ lui) care se traje din Ţepeş Vodă- nesănătosu degrab ţepuitoriu la otomani în Ţara Românească- că acuma n-are cine că nu mai are rude pre aice. Numa’ un nepot Vadim da’ şi ăsta e plecat de acasă.

Şi va venitără Charles I,  reje şi va face o altă Inglettera pre aice şi o Londra la Bucuresci. Apăi că ce mare scofală? Că dară la noi este mâncare şi vin bun, De viski nu-I bai, e ţuică  de pufoaică de se spărie tăţi inglezii şi rom Jamaica făcut la cadă, în dosu căşii. D’apăi di House of  Parliament noi avem ditamai magaoaia de Bordeiu’ Norodulu din deal că nu văzut nici mama lor de scoţiani aşe, ba avemu şi  Vestminster Abey cu Catedrala Neamulu de nu ave nici americanu aşe parlament şi catedralu de catedralu, de sughiţat di foami tăt norodu pentru sălaşu Domnulu ce va hi.

D’apăi la noi e şi  Tamisa  pre Dâmboviţa care sare omeni cu carili di foc noaptea în ea că nu struneşte boii, avemu şi Rota Norocului la Universitate în intersecţie, iaşte şi poeţii din Hyde Park cu microbişti în Cişmigiu dă te suduie dacă zici de Liverpul sau jigodiili din haita lu’ hatmanu’ Borcea fugitu la Miami şi rămasu pre acolo de frica lu Deneau şi birurili datu lu stolnicu arbitru Avram de nu lăsatu căţeluşii de izbelişte pre tăpşan la păliturili di osândă.

Şi drept când va hi Charlesu rege din Ţara Românească va hi, normal, şi prinţesili de Camiilla mare doamnă de Cotroceni că poporu zice “Long live Cami, bai bai Udrea şi Roberta”. Că alte frumuşeţili de prinţesi şi ducesi nu mai are locu, doar finu lu’ cumătru Băsescu prinţu Paul şi prinţesa Lia. Aşe că trebui musai să aducem şi centru City în mijlocu’ Bucuresci şi strămută  toţi cămătarii din Berceni pre Lipscani, că avem şi Tower Bridge, Turnu’ Podulu’ Basarab al lu Oprescu de costatu galbeni de mai bine făcutu un stadion nou, regescu, să vină şi Charlesu cu Doamna Camila să vadă meciurili lu Borcea când va veni de la Miami adusu cu potera preste gârla cea mare.

Şi nopţili când Charlesu se plimbă cu pluta pre Tamisu Dâmboviţu vede ceaţă ca acasă la mama lui Elizaveta şi zice: “Uite luk şe ceaţă ca la Tamisa, la mai mother, nais,” şi zice sepepeu de lângă el la un oştean de rânḑ : ” Bă, nărodule, dă fuga la ghiauriii ăia că iar dat focu’ la caocioace la Glina şi vine putore preste reje !” . Aşe va hi când va hi Charlesu reje de România şi bunica fată mari.

(reluare)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: