Fuia are oo. Câte oo are Fuia?

Stelian Fuia, Ministrul Agriculturii: “Găina este un organism viu care face ouă. Dacă acum trei săptămâni aveam ouă, ar trebui să avem şi acum”.

Fuia are OO?

Aşadar, aflăm că găina face ouă. Dacă ar fi după el, şi ministrul Fuia ar face, numai ca să ne demonstreze cum e să fii găină. Vă vine să credeţi?  Şi eu mă întrebam, în calitate de veterinar cocoşandru, că, dacă dinozaurii făceau ouă,  de ce s-au descoperit numai câteva exemplare neştampilate,  şi alea prin Haţeg, judeţul Hunedoara, România? Probabil că noi aveam multe ouă, ciorchini, livezi întregi, încă din Cretacicul inferior. Pământul acesta binecuvântat era patria ouălor. Dacă astăzi avem mai puţine ouă, fiecare câte are, inseamnă că evoluţia a fost viceversa la noi, antidarwinistă şi probăsesciană, nu că s-au schimbat normele de spaţiu ale coliviilor de galinacee ouătoare. Sau…nu?

Dar să revenim la problema zilei şi secretul lui Fuia Polichinel Oxfordianul. Pentru simplificare, având în vedere clasa pregătitoare “O” şi anunţul clasic “Oolele se dă numai la carton”, vom folosi şi noi aceeaşi normă o…rtoepică,  pentru a ne face mai bine înţeleşi de micuţi. Rezolvarea exerciţiului ar putea fi trimisă pe adresa Guvernului, băgată într-un Kinder cu surprise, de 1 aprilie.

Problemă . “Să presupunem, dragi copii, că  oolese dă‘ şi la bucată, vărsate adică. Roberta are 2 oo (aşa zice ea) pentru că atâtia bani i-a dat mumă-sa când a plecat la Mall. Numai că Roberta, deşi nu este găină, nu ştie să numere nici până la 5, darămite până la 80, ca la legea pensiilor. Fuia de la Agricultură are tot 2 oo, de 3 săptămâni, pentru că găina este un organism viu şi dacă făcea atunci, pe zăpada aia, face şi acum. Ion, colegul Robertei,  un cocoş cam (cu creasta) într-o parte, are un singur “o”. Evident.  Pentru că dacă ar avea 2 oo s-ar citi… “I u n”, dar noi nu suntem englezi, logic. Întrebare pentru clasa pregătitoare: “De ce Ion, colegul Robertei,  are un singur o şi Fuia are 2 oo?” Încercuiţi sau ştergeţi răspunsul corect::

(a) pentru că Fuia e ministru şi… orişicât. Pînă şi Oxford are 2 oo.

(b) pentru că Fuia nu a ieşit anul acesta la vânătoare cu puşca din dotare, i-a vândut-o lui Sârbu, care a rămas, din cauza unui defect la ţeavă, cu un o  

(c) pentru că Fuia nu vrea 3 oo de frica lui ANI  

(d) nu ştiu, nu mănânc oo; de fapt, nu mai mănânc nimic”

Iată, stimaţi compatrioţi şi drag electorat, de ce este necesară clasa pregătitoare şi oul, mâncat pe stomacul gol, la micul dejun. Desigur, cu ocazia rezolvării acestui set de exerciţii bazate pe inteligenţă şi  ouă ochiuri,  copiii noştri vor descoperi rezolvările la  problemele omenirii. Înaintea altora, care nu mănâncă ouă. Deşi e greu de crezut, micuţii pui de români vor avea răspuns la chinuitoarea întrebare: “Cine a fost primul: Oul sau găina?”. Toţi vor răspunde, în cor: “Fuia, pentru că este organism viu şi are mai mult de 3 săptămâni”. Bravo, copii !.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: