ULTIMUL FOCOS

Veroiatnie posllestvia (implicaţii probabile, trad. din rusă). Document clasificat.

Focoase. Nu luaţi pe câmp

La fel cum se închide cambuza în spatele marinarului pus veşnic pe scandal, aşa s-a pus şi batista românească peste cazul dispariţiei prin furt a focoaselor de rachete, de la Chitila. Dacă nu ar fi, nici nu s-ar povesti, desigur. Categoria de clasificare a documentului: Secret de stat. Criptare prin cod inclus. “Ce s-ar fi întâmplat dacă…“. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi avut loc (ne)fericitul eveniment, cel cu pierderea şi regăsirea obiectelor de gradul III? Nici nu este greu să ne imaginăm. Probabil că…

Mecanicul locomotivei, cel care plimba focoasele către Bulgaria, ar fi şterpelit motorină până ar fi ieşit la pensie sau ar fi fost detaşat pe Diesel-electrice ori s-ar fi epuizat rezervele de petrol ale lumii. Ruşii, în frunte cu Putin şi Medvedev, ar fi râs cu gura până la urechi, precum că dacă la noi se fură şi rachete aer-sol, atunci ei pot să stea linistiţi. Scutul american va dispărea în prima noapte, mai rapid decât un capac banal de canalizare din Piaţa Constituţiei. Vagoanele pentru transport focoase şi alte bombe ar fi fost, în scurt timp, înlocuite cu platforme descoperite, pentru transport  obiecte greu de furat, cum ar fi: stabilopozi, cisterne acid clorhidric, caii de la grindul Letea. Jandarmii însoţitori ai transportului vor fi fost înlocuiţi cu un paznic reprofilat din acar disponibilizat, dotat cu fluier corespunzător şi ciocan CFR, model 1956.

Asta, într-o primă fază. După o atentă analiză a costurilor adiacente transporturilor speciale, s-ar fi înlocuit de tot paza umană. S-ar fi montat senzori la vagoane. Din aceia cu clopoţei la uşă şi urmărire prin GPS cu sateliţi pentru puşcăriaşi cu brăţară. În acest caz, s-ar fi realizat o economie substanţială de metale grele, respectiv plumb necesar sigiliu, sfoară de legat araci şi plastilină copii. Garniturile pline cu focoase ar fi oprit pe unde ar fi apucat, în funcţie de necesităţile de moment ale mecanicilor, paznicului cu ciocan ori a privitorilor, ţăranilor, şuţilor de ocazie interesaţi sau nu, de pe marginea căii ferate româneşti. Să vadă şi ei focoase.

Combinatul de la Galaţi sau, în cel mai bun caz, un punct de colectare fier vechi sector 6, ar fi sărit în aer şi s-ar fi făcut economii importante legate de dezafectarea acestora. Ba chiar, la libera înţlegere cu CFR-Călàtori, s-ar fi repartizat focoasele, grenadele şi alte bombe mai mici, direct în compartimente, la picioarele pasagerilor, sub banchete. În felul acesta s-ar fi rezolvat probleme legate de confidenţialitate, siguranţa transportului şi mediului înconjurător, restructurarea jandarmilor şi interesul public. Vagoanele de transport pasageri s-ar fi transformat în adevărate muzee deschise ale sistemelor NATO de armament moderne. Să ştie şi ei cum e în NATO.

Uite aşa s-ar fi întâmplat, stimaţi concetăţeni ruşi (cc: români, bulgari), dacă nu ar fi avut loc (ne)fericitul furt al secolului, primul după cel cu AKM-urile din depozitul de la Ciorogârla. Dar, totul e bine când se termină cu bine… Bine că a venit vidanja pe câmp, la Chitila, ca să  evacueze apa din puţul în care fusese aruncat în dizgraţie, ultimul focos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: