“Tiki-taka” a învins! Spania este noua campioană mondială la fotbal !

Spania, sistem de joc :4-2-3-1, în componenţă:  Casillas – Sergio Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla – Busquets, Xabi Alonso – Iniesta, Xavi, Pedro – Villa.  Antrenor: Vicente Del Bosque.

Caracatiţa-oracol Paul a avut, din nou, dreptate ! Finala Cupei Mondiale, presărată pe alocuri cu durităţi gratuite (s-au acordat 14 cartonaşe galbene şi unul roşu), a consfinţit triumful strategiilor ofensive, al tacticizării maxime, al pasei repetate cu obstinaţie (acel ‘tiki-taka’  agasant ca zgomotul maşinii de cusut). Pe parcursul reprizelor suplimentare, Spania s-a arătat mai proaspătă. În urma eliminării lui Heitinga şi  a unor mici greşeli de arbitraj, ibericii au atacat decisiv. Golul, autor: Iniesta, a fost dedicat lui Dani Jarque, fostul component al echipei Espanol Barcelona, decedat în 2009, la 26 de ani.

Felicitari invingatorilor, glorie celor invinsi !Vom puncta doua declaratii. Cea dintâi apartine antrenorului batavilor, Bert van Marwijk :” Sunt trist. Prima repriză a fost echilibrată şi am încercat să ne facem jocul nostru. Robben a avut două ocazii mari, dar Spania a avut ceva în plus. Apoi a venit cartonaşul roşu primit de Heitinga. Nu vreau să vorbesc despre arbitru, dar trebuie să remarc că nu ne-a dat un corner în finalul meciului şi nu a acordat un cartonaş roşu pentru un jucător spaniol. Spania a comis multe faulturi dure, dar a fost echipa mai bună şi a câştigat” . Cea de-a doua declaratie  se constituie intr-o apreciere generala asupra nivelului la care se afla campioana mondiala de astazi : “Spania a reuşit ceva incredibil, să câştige şi Campionatul European şi Cupa Mondială în numai doi ani. Sunt un exemplu de urmat, de reflectat, de gândit. Casillas a arătat în acestă seara că trebuie să ai portar ca să fii o echipă mare. Xavi ar trebui să câştige Balonul de Aur, sunt fericit pentru că am ţinut cu Spania. Fotbalul care îmi place mie a cucerit lumea, e momentul fotbalului ofensiv”, a spus Gică Hagi. Iar noua, nu ne ramane decat sa inchidem cercul cu aceeasi ‘waka-waka’ a Shakirei, prezenta si la fastuoasa ceremonie de inchidere a Cupei Mondiale 2010. (va rugam sa scuzati calitatea sunetului, e de la satelitii Africii de Sud via internet prin cablu, diverse instalatii de ascultare  si ‘Blogul lui nastyb0y’) :

Aha, era sa uit…In Spania s-a dezlantuit fiesta nationala !Si fiindca noi nu avem, deocamdata, pentru ce sa ne bucuram, haideti sa petrecem alaturi de fratii nostri intru latinitate . Transmitem, in direct, de pe strazile Madridului :

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: