AVATAR

şi pe www.inpanamea.ro

Comunicat oficial: “Guvernul ar putea taxa accesul în “Second Life”- Romania

Avatar fericit

O fascinantă inovaţie tinde să ne schimbe viaţa. Un nou program dă aripi Internetului. Milioane de oameni de pe planetă apasă butonul “Turn on “ al calculatorului, îşi aleg un avatar şi pătrund curioşi în…”Lumea Virtuală”. Practic, încep o existenţă paralelă în această “Pandorra” a World Wide Web-ului…

În neobişnuita lume, te poţi căsători cu cine vrei, fără să ştie nevasta reală, cea care-ţi trage noapte de noapte pătura de pe tine. Cu ocazia soţiei ‘de-a doua’, virtuale, ai şansa să îţi alegi şi un naş de împrumut. E la liber. Aici, în viu, dacă nu te încuscreşti cu Bercea Mondialu, nu faci doi bani. De aur. Numai familii fericite există în virtual. În caz de scandal, îţi poţi trimite de urgenţă soacra, cu un simplu click de mouse, direct în Insula Paştelui cu sejur până-n postul Crăciunului. În realitate, în casa ta, e de preferat să nu încerci croaziera asta. Acolo, pe “Pandorra”, mănânci ce vrei: momiţe de grizzly, un hipopotam roz ori o girafă la rotisor. Te poţi îmbăta, în sfârşit, fără să te doară capul. Dacă vrei, te tunzi punk cu toate că, privindu-te în oglindă, rişti să descoperi că ai chelit de 20 de ani. În “Second life” există biblioteci întregi cu senzaţii tari. Poţi să intri, de exemplu, la închisoare, să vezi cum e. E rece. Aşadar, avem dreptul să visăm cât vrem în “Second Life”, chiar şi fără etnobotanice.

În domeniul fotbalului, programul are tutoriale cu posibilităţi de dezvoltare nebănuite. Giga de mega, de nano biţi. De exemplu, dacă te plictiseşti, bagi un FIFA 3000 sau îl goneşti pe Mitică de la Ligă. Chiar dacă vei descoperi că nu şi-a dat demisia, în realitate. Ai şansa să îl schimbi până şi pe Copos de la Rapid, dar să accesezi în prealabil blogul său personal. E posibil să ceară stadionul în concesiune tocmai în acel moment. Dacă iubeşti natura, poţi fi în “Second Life” pescar amator sau cioban profesionist, pe islaz la Voluntari. Ai dreptul să baţi câmpii cât vrei, să petreci pe muzică de fanfară şi să fii petrecut cu poliţia călare şi cai mascaţi. Cu bodyguard sau fără, cu Merţan ori cu şaretă, mergi cât e ziua de lungă, ca vodă prin lobodă, cu mâinile în buzunar, prin lanuri de trandafiri violeţi. Nu se sesizează nimeni. Dacă eşti supărat pe viaţă ori cleptoman închipuit, poţi face să dispară orice: bancomate, valize, seifuri, Bancorexuri, Caritasuri, FNI-uri, autostrăzi şi gări de tren. Asta e permis s-o faci acolo, in web. Aici, la noi, nu poţi face să dispară decât PETROM-ul.

Nu e mirifică “Lumea Virtuală” ? Şi e gratis, oriunde pe glob. Numai la noi, Guvernul va introduce TVA pentru cei cu viaţă “dublă”. Dacă vrei să visezi, trebuie să plăteşti. Avatarul nu e “moca” şi nici purtător de dobândă. Apropo de vise. Poţi să dormi cât vrei acolo, pe lumea “cealaltă”. Dacă nu te simţi bine, te duci la doctor. De preferat, dincolo, în web. Aici, la noi , te cheamă ei, din când în când, să îţi bată genunchiul şi, mai ales, obrazul. Îţi extragi câte măsele vrei, în virtual, în timp ce-ţi rozi ciolanul din fasole, în cruda realitate. Numai acolo se câştigă milioane la “6 din 49″ în timp ce, aici, extragerea se amână din cauza ploii. Periodic, au loc şi alegeri prezidenţiale. Mare grijă, însă, pe cine votezi. Să nu îl alegi pe Geoană, acolo, şi să afli că a ieşit Băsescu, aici. Sau viceversa.

Obosit de atâta “Lume virtuală”, trag furios partea mea de pătură şi sting lumina. Încerc să adorm, numărând oi. Turme întregi de oi. Într-un târziu, ajung la 1001. Sar din pat… Fruntea îmi este transpirată. Mâinile îmi tremură iar un gând negru mă cuprinde instantaneu:… oare cât voi plăti TVA pentru 1001 oi ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: