Bocul

Promo în violet. Duminică, 24.01.2010, se va lansa partea a doua din cinci a thriller-ului  “Copiii căpitanului de sub podul Grant “, necenzurat şi adăugit. Chemaţi-vă vecinii dar nu si prietenii  !Pentru prima dată in mass-media din România, un document unic al  Istoriei Luptei Împotriva Comunismului. (vezi şi alte postări din categorie).

Universal 2010, 1 CP, tunat

Ţinând cont de adâncirea crizei şi banii insuficienţi, grupul lingviştilor bugetari propune reducerea drastică a fondului lexical. Sub ochii noştri, vocabularul s-a îmbogăţit nejustificat, mai ales după Revoluţie. De aceea, trebuie să stopăm neruşinata risipă de cuvinte. Astfel, Academia are în vedere introducerea unor structuri gramaticale cu mai multe înţelesuri şi funcţii, pentru economie. Deci, şi pentru industrie, construcţii ori turism. Aşadar, fără a-i da nuanţe peiorative, folosiţi cuvântul universal “boc”, numai bun pentru perioada de criză. El, cuvântul, ar putea înlocui unităţile de măsură rurale, ex: “Am un boc şi vreau să-l boc. Poţi să-mi dai un boc pe el ?” Se poate, de asemenea, insinua în expresii şi dialoguri didactice, de genul :”Copii, avem trei boc. Dacă voi îmi daţi mie un boc, câţi boc facem? Să nu răspundeţi 4, că e prea puţin, vă las repetenţi”. Asta, la ora de aritmetică. La ora de limba română, se vor studia proverbele tunate, după ultima tendinţă de criză. Iată o colecţie de cimilituri şi zicători ieftine: “Cine fură azi un boc, mâine va fura un BOC”, “Boc să fii, boc să ai”, “Azi la cec un boc depui, dormiţi liniştiţi, boc vă veghează “, sau cam aşa ceva…
.
Desigur, bocul poate fi folosit şi la supărare, deşi nu recomandăm acest lucru. Riscaţi să nu întelegeţi nimic şi să o luaţi în boc. De aceea, în caz de scandal filmat, ar putea fi folosit pe post de bip. Studiu de caz: “Bă, tu eşti boc la cap ?Dă-te în boc, boc de boc ce eşti, băi bocule !” La rândul lor, şi alte domenii s-ar putea ‘boc’ura de binefacerile lui boc. Moda ar putea cunoaşte aplicaţii lingvistice nebănuite. La croitor :”În faţă, vă vine la boc, în schimb din spate se vede bocul”. Menu tradiţional, la GRIVCO: “Ceafă de boc aveţi ?Aş dori să mănânc un boc fript “. În construcţii: “Anul acesta, premierul Boc va pune la dispoziţia tinerilor 14000 de boc, din care 4000 au o boc şi bocătărie, iar 10000 au numai bocătărie”. Turism, pe plajă :”Faceţi poze cu maimuţa, să vă crească la loc bocul !”. Indicatoare auto: “Parcarea interzisă, boc fără plată”, “Drum fără boc”, “Atentie, boc unic !”, “Accesul interzis cu excepţia lui boc şi a riveranilor”, “Nu faceţi boc la stânga, se face numai la dreapta”, “Cedează boc”(?). La hypermarket: “Nu intraţi, boc rău, magazinul e peste drum”, “Avem boc oceanic afumat de vânzare”, “La ieşirea dintre rafturi, să treceţi pe la boc. În caz de pericol, sunaţi la boc”. Aţi observat că noul element lingvistic ardelenesc este defectiv de plural, dar el poate fi şi defectiv de gen. Vezi cazul TAROM: “Pentru economie, în avion nu avem decât boc bărbaţi”. Slavă Domnului că nu avem şi boc femei, zicem noi. Mersi, nu mai avem nevoie. Facem pe boc.

Televiziunile vor prospera. Se vor compune superbe scenarii pentru telenovele lacrimogene, pe baza noului concept: “Iubito, te boc foarte mult, tu mai mă boc pe mine? – Da, iubitule, te boc cum nu am mai bocit niciodată pe cineva, dar trebuie să te prezint lui boc înainte să ne boc, eşti boc ?”.Dramoletă pentru vârsta a treia : “Nu te mai da boc, nu vezi că scârţâi rău, cât crezi că mai trăieşti ? – Da’ ce te ‘nteresează ?Voi trăi până voi face boc, bocule ce eşti…” Apropo, bocul ar putea intra atât de adânc în constiinţa noastră, încât l-am putea folosi şi pentru a ascunde adevărul. De aceea, îl recomandăm în mărturii, la tribunale. Şi aşa procesele se tărăgănează nejustificat de mult. Odată cu implicarea lui “boc” în justiţie, termenele se vor lungi până la bocurile greceşti. Exemplu :”Inculpat, recunoşti că ai furat 3 boc, de ziua lui boc ? – Da, domnule boc, dar îmi era tare boc şi eram să leşin pe boc de foame…” Desigur, există şi excepţii. Nu recomandăm să folosiţi ultimul panaceu oral la farmacie. Veţi avea parte de contraindicaţii şi reacţii adverse. Astfel, în urma analizelor gramaticale generale, cu reţeta în mână, evitaţi dialogul următor cu tânăra farmacistă: “Sărut boc, aş dori să îmi daţi un boc de cap. Am crampe la boc…- La care boc aveţi dureri, domnule ? – Domnişoară, cred că veniţi din Lună…Păi, câte bocuri are omul ?.Eu am unul şi bun…- Aha, am înţeles, dar să le luaţi cu apă, să nu vi se facă boc şi să daţi de boc, după aia… “.

Ne cerem scuze. Suntem anunţaţi din regia de emisie că avem reclamă. Aşadar, pauză de publicitate: “Excesul de boc, boc şi boc dăunează grav sănătăţii !”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: