Guiness Boc (I). Buget în figuri impuse

Sebastian Vlădescu: “Anul acesta vom avea buget la ‘figuri impuse si nu liber alese’ ”.

Capitolul I: INVESTIŢII

Cumpăna pe un picior

La această secţiune, prima figură impusă, nu se ştie de către cine, este cea a Elenei Udrea. Fiind criză, vom renunţa la băile cu spa şi sulf din dosul “Casei Scânteii”. În locul “Dracula Park” de la Snagov, vom executa un “flic-flac” pe terenul de golf cu găuri, cât mai multe găuri, pentru a fi mai ieftin. Se va executa, în continuare, o “Tsukahara” întins pe telegondola lui Ridzi de la Petroşani. Vom lucra şi în sălile de sport din care vor fi mutaţi 15000 de profesori la recuperare în ANL-urile de pe marginea canalului Dunăre-Bucureşti. Ocazie cu care vom tăia panglica şi vom lucra goblenul în sudul Bucureştiului, la Jilava. O altă figură liber-impusă este şi “podul” de la Ciobăneşti, un procedeu specific începătorilor la guvernare. În timpul “podului” este solicitată, în mod special, coloana vertebrală care, de fapt, nu există la miniştrii noştri (uf, am făcut economie la acest articol !). Vom executa, în schimb, saltul “Thomas” (care, momentan, este interzis în gimnastica feminină). Acest salt are rotaţie 580 grade, cu întoarcere de la datoria externă zero la aproape 80 de miliarde, în 20 de ani, şi de la săptămâna de lucru de 6 zile, la luna de 3 săptămâni pentru bugetari. Se va executa cu desprindere, fixare, echer, salt înapoi în ‘89, faliment.

De asemenea, au fost excluse paralelele inegale între guvernanţi şi bieţii pensionari care stau cu mâinile încrucişate, în “priză fixă”, cum se spune. Se recomandă ieşirea “Comăneci”, cu picioarele strânse la gură, chirciţi de foame, după care te dai pe spate 180 de grade, ajutat de mărirea preţurilor la întreţinere. Aparatul “agricultură” va beneficia de sol, care se recomandă să atenueze şocurile crizei şi să reţină apa de ploaie, fără irigaţii costisitoare. Este cunoscut faptul că exerciţiul la sol durează între 70 si 90 de secunde iar o minune, la noi, ţine numai 3 zile. Vom construi microautostrăzi în sistemul km cu km, pas cu pas, bob cu bob, şi se va renunţa la elementul “împuşcă cioară” din pădurea Ciorogârla, unde cele 62 de arme au făcut tumbe peste gardul de sârmă ghimpată. Urmează să se pună crucea lui Dan Grecu de la inele peste voturile de la Paris, unde, prin extensia braţelor, în sala ambasadei, timpul de execuţie al figurii impuse a fost sub cel calculat de coregraful de la Bucureşti. Elementele acrobatice “Berceanu”, specifice circului românesc, vor fi îmbinate cu figuri de Buftea pe muzică aleasă. Aleasă din filmul “Cu mâinile curate”, seara târziu, după competiţie, când pesediştii dorm iar preşedintele juriului ascultă coloana sonoră, exact atunci când Semaca trage şi spectatorii sunt ciuruiţi. Un fleac de articol bugetar.

În premieră absolută pentru ţara noastră, se va introduce taxa pe sucuri, hot-dogs, chiftele cu hamsii şi porc fără gripă. Se va implementa, treptat, la lotul de juniori, dar şi la sportivii seniori, supravieţuitori ai adoptării impozitului pe pensii (Vezi şi par. 1). Să nu uităm cà medicina sportivă face progrese iar celulita face ravagii, mai ales în SUA, ca să nu mai vorbim de cazul Sandra Izbaşa, cea care şi-a rupt tendonul. Astfel, calul de bătaie al bugetului pe figuri liber-impuse va fi înlocuit cu masa de sărituri peste masă. Adio, savarine (sorry, Copos !), bye-bye Cola (sorry, Obama !). Acum să vă văd ce figură impusă veţi face…

Urmează cireaşa de pe tortul suprataxat. Se vor mări sumele alocate serviciilor secrete. Acestea vor asculta, cu atenţie, indicaţiile de blat ale antrenorilor, în timp ce sportivii îşi vor superviza adversarii din est, dar şi din vest, şi le vor urmări evoluţiile de la sol dar şi din aer. Ca o concluzie, stimată comisie, recomandăm, ca figură de final, să se utilizeze “sfoara”, cu săpun sau fără, cu trecere din “cumpăna” vieţii a pensionarilor săraci, nescutiţi de impozit. Ieşirea va fi în poziţia întins pe spate, relaxat. Atenţie, însă! Dupa noul Cod, punctajul de pensie nu se va mări dacă ieşirea de pe covor va fi fără muzică iar sportivii se vor întinde mai mult decât plapuma. Pentru astăzi, cred că vă ajunge. Pe curând sau…rămas bun. Aşadar, vom reveni, daca vor mai exista spectatori, cu secţiunea: “Cheltuieli cu munca vie”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: