Vina statuii

200px-Ivan_PatzaichinO bataie din aripi a unui fluture in Bangkok poate provoca un uragan in Caraibe. Inseamna ca ceea ce s-a intamplat anul acesta la Dinamo are o explicatie. Poate ca fraza celebra :”Lasati-ma sa ma pregatesc de Sampion Lig !” a fost spusa prea devreme si a adus ghinion. Ba chiar, gurile rele spun ca  s-ar fi arvunit,  prematur, un autocar descoperit pentru plimbarea cainilor campioni cu medaliile la gat, prin Capitala, de la Glina la Bellu, desi acesta avea pana pe spate si volanul pe dreapta din constructie. Ghinion curat !Nici cele scrise cu rosu pe gardurile albe din Stefan cel Mare, dupa meciul cu Timisoara, nu au fost de bun augur, se pare :”Iancu + Borcea= Love”. Ultima noapte de dragoste a venit dupa razboi, insa, cand nu mai aveau cu ce. Suporterii  au mai dat drept cauze certe ale esecului dinamovist si suspendarea permisului de conducere al lui Moti (intarzia la antrenamente si era prins, zilnic, fara bilet in 182), castile de la MP4-ul lui N’Doye (nu auzea comenzile antrenorului) sau vinul baut de Torje si Pulhac (continea metale grele in exces si ii jena la mers, ba chiar lui Pulhac i-a pocnit si gipsul dupa petrecerea de pe youtube).

In urma ratarii titlului s-au analizat si alte posibile greseli de parcurs:  nepotismele promovate de Borcea (Claudiu Niculescu cica ar fi fost mai tare ca Lucian Bute, juca numai in reprize de 2 minute iar alt jucator ar fi fost adus doar ca batea bine “haut”), lui Rednic i se vorbea la “per tu” (nimeni nu i-a mai spus “dom’ profesor” si din “Strambu” ori “Puriu” nu l-au scos tot returul). Unele voci autorizate au comentat si faptul ca actionarii lui Dinamo nu cunosc destule limbi straine, astfel incat nu au putut sa se inteleaga cu arbitrii straini delegati in ultimele etape, altii mai cu frica lui Dumnezeu in torpedo lanseaza, chiar, dogma potrivit careia cainele o fi prietenul omului dar e si diavolul reincarnat pe Pamant. In editia 2009, pe actionari nu i-au mai ascultat nici butoanele (DNA-ul a scos, in sfarsit, tonomatele din priza), astfel ca Borcea a ramas sa cante de unul singur la Luna care se iteste de dupa Spitalul de Urgenta. De unde si vorba slagarului :”Canta un matelot la prora dar nimeni nu-l mai asculta…”.  De Malineanu.

Si daca aceasta expertiza exhaustiva nu v-a fost de ajuns, atunci nu ne ramane decat sa ne aruncam o privire nerusinata asupra lenjeriei intime a domnului Turcu.  Acesta, afland de buletinele meteo cu hachite si vanturile reci ale noptilor din Baragan, se pare ca si-a comandat chiloti de tabla, sobri, pret-a-porter si fermi.  Altfel nu se explica de ce inaintea partidei cu Urziceni ar fi spus unor gazete, in gura mare :” Mai baieti, inca o data, eu cand aud de Urziceni, nici izmenele nu imi tremura de frica !”. Iata, de ce. Si ca o incununare a explicatiilor stiintifice legate de necastigarea campionatului de catre Dinamo, acelasi domn Turcu, actionar semnificativ, a rostit fraza frazelor, a gasit cheia de bolta a tuturor cauzelor neimplinirilor din Groapa. Intrebat fiind despre vina antrenorului in aceste esecuri, investitorul a raspuns ca pentru eternitate: “Inca o data…Domnul Rednic nu a fost de vina. Desigur ca nu…De vina a fost statuia lui Patzaichin…” (vezi foto).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: