Cutremure

was-that-an-earthquake1Fotbalul este atins zilele acestea de miscari in amplitudini maxime. Capii sportului cu balonul rotund sunt zguduiti iremediabil de cutremurul anchetelor atent instrumentate. Personaje aflate, deocamdata, in spatele reflectoarelor, tremura precum paharele de cristal din vitrina demodata a bunicii dupa trecerea tramvaiului 41 prin fata portii. Rand pe rand undele venite din adancimea oranduirii fotbalistice strica ordinea instituita prin legea tacerii. Catusele apar in prim planurile cu mai marii zilei. Magnitudinea maxima din zona epicentrala este direct proportionala cu numarul VIP-urilor  doborate de forta afisata a autoritatilor.

Cei care au preferat plimbarile in natura, spre hanuri ascunse prin paduri seculare, departe de traseul undelor de tot felul, au sperat ca vor scapa de sinistru. Victimele colaterale s-au rasfirat,  izbite fiind de bila rostogolitoare a legii. Unora le-au cazut in moalele capului caramizile hornului subred tocmai cand se grabeau sa se puna la adapost. Multi urmaresc cu teama zilele acestea stirile sportive. Cu o teama asemanatoare senzatiei induse de buletinele Institutului de Seismologie. Se pare ca replicile ulterioare ale marelui cutremur din teritoriu ar putea sa darame si celelalte constructii subrede ale fotbalului. Altii  incearca sa-si monteze fel de fel de proptele improvizate in speranta ca miscarile ce vor veni nu le vor afecta existenta.

Conducerea federatiei, presedintii de cluburi, cavalerii fluierului, jucatorii banuiti ca ar fi mizat la pariuri sume importante  sunt printre cei vizati de viitoarele miscari tectonice. Ramane sa asteptam seismul, ce putem face altceva? Vom evalua pagubele, vom recupera ce se mai poate si, mai ales, vom incepe reconstructia pe teren stabil, cu fundatii solide, in stare sa sustina viitoarea cladire a fotbalului nostru. O cladire care sa nu mai fie expusa la diversele miscari distrugatoare. Si daca nu vom invata nimic din ceea ce soarta ne-a rezervat pana acum, inseamna ca nu vom avea dreptul sa ne mandrim cu talentele noastre. Cutremurele nu vor inceta, in orice caz, sa ne marcheze vietile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: