Viata de suporter. De la galeata cu apa la Internet (II)

Portretul robot

Portretul robot

Am extras pentru voi, din Monitorul Sportiv partea I, descrierea oficiala a noului suporter roman. Cine este el si cum arata ? Iata-l >>>

<<<…Este acel om fost agitat, acum linistit, cu reactii intarziate, sumar imbracat (pentru a nu ascunde prea multe pe dedesubt) , cu fata proaspat barbierita , cu parul aproape ciufulit, cu semne particulare la limita legii, dus la biserica, molcolm, care poate infrunta ploaia si grindina fara umbrela contondenta, fost fumator, acum lasat fara bricheta si, mai ales, vorbitor in soapta si rar dar nu la telefon, pentru ca nu are voie .

Legiuitorul, intors prematur din vacante,  s-a gandit si la confortul psihic al suporterului nostru. Pe perioada participarii acestuia la evenimentul sportiv, problemele familiei vor fi lasate (in) balta, la intrare, odata cu sticla de suc, cafea in ‘matrafox’ sau apa in vodca. Adio nevasta, mama, soacra, casa !. El este la MECI. In acest sens, numai pe durata competitiei, se poate incheia asigurare obligatorie a locuintei, la poarta stadionului, pentru risc de incendiu, scandal soacra acasa, spart geam copil, furat oglinda jep, suferinta sete a la concert Rolling Stones,  si alte nenorociri.

Cu toate acestea sau tocmai de aceea, el, bravul nostru suporter, are voie cu lumanare fara festila in captuseala dar nu are cu ce sa o aprinda. V-am mai spus in art.1,  paragraful 2,  ca nu are voie cu bricheta. Chiar daca ar fi avut voie, e corp delict si face  fum . Nu are voie, insa, cu fum. Daca inainte de a ajunge la stadion, microbistul a cazut in canalizarea din fata casei, adio meci !. Interzis cu carje sau bastoane. Poate sa stea in parcare, daca vrea, si sa asculte la difuzor scorul pana se face bine . ..

Ajuns in sfarsit si intamplator in tribuna, trebuie sa stie ca asa cum priveste el meciul si camera de supraveghere il priveste pe el. Astfel, este musai sa fie cuviincios cu aceasta pentru ca il vede o tara intreaga si Jandarmeria pe Internet.  De  aceea,  prietenul  nostru  nu poate purta gluga pentru ca nu i se mai vede. Fata. Si parul ciufulit. Se poate imbraca in rosu si albastru sau rosu si visiniu, ca sa se stie ce obiceiuri are. Pentru identificare usoara se vor purta tricouri cu reclame cuviincioase, gen : “Zuzu-zuzu ” sau ” I’m Ben-Gossu din Giulesti “. E suficient. Te gasesc ei…

El are si drepturi. I se permite, de exemplu,  sa ridice glasul la intonarea imnului de stat si cand este intrebat de jandarm sau procurorul de la stadion cum il cheama si de ce a sarit in picioare si aplauda ca zurliul. Si pe cine aplauda. De aceea, suporterul de fotbal mai este asimilat si cu acel cetatean onest,  cazut in idolatrie fata de mai marii FRF,  care nu citeste stenograme si nu zice niciodata, nici macar in sinea dansului : ”Mai bine stau acasa si urlu precum cainii din Giurgiu decat sa ma doara capul de atata liniste pe stadion !”.  Poate sa zica doar :  “Traiasca Liga care te-a facut, Mitica !”.  Dar sa nu tina degetele incrucisate in buzunar.

El, un om ca si noi, este “Omul ” ciudat care isi ingroapa, cu privirea specifica evadatului dat in urmarire generala, speriat si haituit, trist si disperat, ultimile monede de 5 lei  la radacina macesului de la intrarea in stadion …Acesta este el, noul vietuitor al arenelor sportive , “homo habilis al fotbalului” , o subspecie a blandului platitor de impozite si bilete la peluza. Pe scurt, acesta este noul suporter conform legii sau, ma rog, conform Mitica …

.
Ma  scuzati,  trebuie  sa  inchei  textul   si   sa  plec  la  meci.  Ma  duc  sa  beau  o  galeata  de  apa,  inainte,  si  sa-mi pun  lumanarea  in  captuseala. Pa !  Ma  vedeti  pe  Internet !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: