Sectorul Viermusi

11bombyxm1Conform indemnurilor pe care le-am extras cu bucurie din stenogramele DNA, am hotarat sa constituim un grup de initiattiva privata in vederea infiintarii unei ferme de interese agricole in fotbal si alte interese conexe. In functia de presedinte il delegam provizoriu pe decanul CAP-urilor, sir Jean, de la Ocolul Silvic Bistrita. Iata si viitoarea organigrama a fermei noastre :

Sef sector automatizare si irigatii: Borcea.Va avea in sarcina actionarea telecomenzii cu butoane, hranirea, tesalarea si asmutirea cainilor dar si incarcarea buteliilor cu apa in loc de gaz (ca sa nu miroasa prea tare si sa se prinda concurenta de la DNA) ;

Becali: sef sector ZOMBI (zoo, oierit, maybach), adica: plimba tractorasul, oitele, sperie cateii lui Borcea si ciocanitorile de la Parchet, viermusii si coropisnitele din import ale lui Copos. Apropo. Copos va fi, in sfarsit, bagat la apa, fara barca, in iazul fermei, si pus sa prinda tipari cu mana, la locul de munca.

Iancu = Sef compartiment financiar-bancar, smenuri cu petrol si gaze, impozite si salarii la termen. Va purta in buzunar, legata cu lant de aur, cheia de la camera frigorifica.

Mititelu de la Craiova= manager-investitii, renovari grajduri in alb si albastru, munca voluntara, relatii externe cu Penescu, Solomon si Gigi; el a ales locatia fermei in camp, la Vanju-Mare.

Responsabili culturali, pe partea de folcloriste si plimbari cu trasura sefi mari si mici:  Stefan de la Piatra, iar pentru iluzionism si circ: Popa de la Iasi.

-In alte functii, s-au depus numeroase CV-uri cu nume grele, printre care: Dragomir,vataf  pentru boii de la bicicleta lui Vadim, Muresan Iuliu-sector melci, Porumboiu la vaci si MM Stoica- birou petarde, fumigene si deratizare in camp. Control preventiv: Lupescu Ionut, control ulterior : Mircea Sandu si controlat degeaba: Gheorghe Constantin. Desigur, preacinstiti cititori, va veti intreba cum functioneaza Ferma. Iata derularea procesului (tehnologic) :

Nea Jean este trezit de forfota padurii si soneria ascultata de toata lumea, de la telefonul Nokia pus pe mute. Il baga pe Horoba in fata ca sa bruieze ciocanitoarea, dupa care  ii arunca acesteia viermusi in scorbura  si o trimite la Borcea cu bilet ca sa apese pe butonul rosu pentru a vinde repede gazul, sa poata da drumul la apa din Moghioros peste mizeria din ferma. Nea Jean isi pune dupa aceea, linistit,  girofarul la palarie, goneste din padure vacile lui Porumboiu si melcii lui Muresan. Incarca in tractorasul Maybach de la mecanizarea lui Becali doua remorci cu coropisnite si malai pentru Copos. Sa dea la somn, sa nu mai stea cu carma in apa, degeaba. Borcea uita butonul apasat, apa creste si pestele iese pe camp unde se impute. Afla DNA-ul, dupa care vine preventivul lui Lupescu. Se organizeaza, de urgenta, in grajdul proaspat vopsit de Mititelu de la Investitii, o masa pescareasca cu prezentare folcloriste in pijamale de Piatra si numere de circ cu soborul lui Popa, de la Iasi.  Seara se termina cu petarde, fumigene, artificii si soricioaica din magazia lui MM. Noaptea, tarziu, singurul ramas in picioare, Iancu, stinge lumina si completeaza facturile. La capitolul “melci, motorina si sponsorizari” baga la zerouri de nu mai are loc nici pe verso. La sfarsit, semneaza cu litere de tipar:  JosmafiaFRF…si deschide camera frigorifica, sa vada cum e in racoare. Aici, se pune de-o sedinta cu telefoanele bagate sub perna. Dis de dimineata, apar si DNA-ul, Politia, massmedia, vataful Dragomir si Mircea Sandu, in control ulterior. Ultima faza a procesului (tehnologic) este cea in care  se inchide cu lacat camera frigorifica. Ajunsi in acest punct, procesul se reia. Spre disperarea ciocanitorii de la DNA si a viermusilor din Sector .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: