Astazi, premier este dl. Boc. Ghici, cine este premier ?

Incurcate sunt Caile Domnului in politica romaneasca si multi ii sar gardul, stimati cititori si distinsi votanti. Daca pana acum credeati sau sperati in ceva sau cineva, de acum incolo nici nu veti mai sti in cine sa credeti. Cat despre sperante, lasati-le la intrarea in cabina de vot uninominal. Unii dintre dvs. au crezut ca odata cu venirea la putere       a PDL-ului, sistemul ticalosit va fi aruncat pe fundul gropii de gunoi a istoriei. Cei 322 ar fi trebuit sa dea socoteala pentru aroganta cu suspendarea presedintelui . Nostalgicii PSD-isti si-au frecat, de asemenea, mainile de bucurie la vederea rezultatului alegerilor. Il si vedeau pe Geoana pus in fruntea treburilor neamului, mai mare peste baronii din partea de est si ocrotitor al celor cautati la oua si termopane din partea de vest.

Odata cu semnarea Parteneriatului pentru Romania, insa, toate nazuintele electoratului bulversat au fost anulate, ca intr-o aritmetica a sentimentelor partinice. Neimplinirile unora au fost reduse la zero de certitudinile celorlalti. Taberele s-au amestecat. intr-o simbioza nefireasca. Rasu-plansul lui Nechita a devenit sentiment national. Si     pentru ca toate acestea sa se finalizeze cumva dar si pentru a purta un nume, li s-a spus simplu:  Stolojan.

Cu toate acestea, clipa nu a mai avut rabdare. Existenta Bosonului Higgs ca si numirile de premier la romani sunt evenimente la fel de efemere. Vesnicia s-a nascut la sat, cum spunea Blaga-poetul si a murit pe malurile Dambovitei, daca ar fi sa ne luam dupa fanii lui Blaga-ministrul. Inevitabilul s-a produs. Vestea a cazut ca o ploaie de vara in mijlocul lui decembrie. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decretul de numire a lui Stolojan ca muncitorii care au montat placa de marmura cu numele nominalizatului pe soclul sperantei de mai bine a romanilor, au si inlaturat-o de urgenta. In locul ei, a fost lipita alta in graba, care poarta un nume simplu dar mobilizator:  Boc. Asadar,  acesta este premierul nostru de astazi. Nu fiti dezamagiti, stimati concetateni.  Si maine mai e o zi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: