“Ruskii na Becali” (variante de lucru)

Rus sub acoperire

Rus sub acoperire

Varianta Ligii.
Declaratie de presa pe baza probelor din camera (video) :
“Cele ce urmeaza se pare ca s-au intamplat aproape intocmai in sediul nostru, o constructie mai aratoasa decat Taj Mahalul lui Tantareanu din Paradis.  Un urmas zgribulit de-al lui Solohov, cu caciula ecologica siberiana trasa pe ochi, suna la o usa de presedinte. Domnul nostru, Mitica, tresarind in fotoliul tip Mahal, striga: “Va rog sa bateti mai tare! Nu functioneaza soneria !”. Cetateanul siberian, insotit de o preafrumoasa siberianca, patrunde in camera luminata neeconomic, dupa care intra direct in subiect: “Dobrii deni. Primiti cu Steaua ?”. Mitica, om milos din fire, care a facut foame crunta la viata dumnealui pana a ajuns presedinte prin cluburi, il invita pe celovec la masa, ba ii face si o cafea intr-o gamela de patrimoniu din aluminiu, luata pe baza de bon de la popota Victoriei Bucuresti. Rusul, vadit dezghetat, intreaba:  “Skolko ? (cat face Steaua?=traducerea noastra, a Ligii)”.  Domn’  pres’ Mitica pune mana pe telefonul fara fir,  apasa pe tasta “Gigi” si intreaba:  “Bai, patroane, a venit un rus  care vrea sa ia Steaua. O dai sau nu o dai ?”. Din dosul tastei,  in format MP3,  se aude o voce cunoscuta, de om cautat de DNA :  “Da,  o dau.  E o suta de milioane, pentru cine intreaba !”. Proaspatul senator neales, pune tacticos telefonul pe masa si rosteste printre dinti : “Felicitari !O da, tovarase…O da cu 40 de milioane plus TVA”. Cetateanul cu caciula pe ochi ia pozitia de drepti,  saluta in mod reflex cu mana la urechea pleostita,  pentru ca nu are cozoroc , scapa cafeaua de cicoare din gamela de aluminiu pe covorul taranesc din Balcesti,  face stanga imprejur si o rupe la sanatoasa pe scarile sediului cu aspect de mausoleu rustic. Frumoasa insotitoare, luata prin surprindere, nici nu mai poate sa traduca.  Ingaima doar atat:  “Haraso, haraso, ne grabim la avion ca e traficul cam aglomerat si la Antonov nu se dau bilete in picioare. Trimiteti oferta pe mess. Dazvidania !”

Varianta lui Gigi.
(o declaratie de presa pe care o dau numai la TVSport, ca sa nu mai mintiti voi lumea, ma intelegi ?) :
“Astazi, in timp ce ma plimbam prin gradina Palatului din Alexandru si numaram statuile ramase in vederea   depasirii Crizei, intra in curte o hahalera cu gamela de aluminiu in mana, parca era fugarit de cotiga,  si ma intreaba direct:  “Gaspadin Gigi ? Dau 20 de milioane pentru Steaua. Davai, O dati ?”.  Eu,  care ma intelesesem cu Mitica pe 100 de milioane, cu ochii pe gamela omului, patit fiind de cand cu cazul “valiza”, am zis ca o fi vreunu’ de la DNA sub acoperire de caciula ruseasca si i-am aratat autobuzul 105 care tocmai pleca din statie. Asa sa scrieti in ziar ca m-am saturat  de minciunile voastre si de bagabonti.  Noroc ca m-am impacat cu Radu Banciu”.

Varianta Rapidului.
(Declaratie disperata de patron dezinteresat)
“Zilele acestea, clubul nostru, in care am investit masiv banii lui Taher, trece prin clipe grele. Daca ar fi dupa mine, i-as da pe toti afara, rapid, ca sa fie suferinta mai scurta si sa poata trage Manea oblonul ca si asa au uitat astia o lampa de veghe aprinsa la tabela de marcaj si ne-au taiat curentul. In aceste conditii grele, Peseiro isi vrea salariul pe ultima luna iar altii isi permit sa ma jigneasca grav, fugarindu-mi si putinii investitori ramasi alaturi de noi in vremurile acestea tulburi. Astfel, in cursul zilei de ieri, Mitica si prietenul lui de table, Gigi, au atras in cursa pe magnatul aluminiului de la Slatina, Mincinovski, pe care noi il contactasem inca de la scara avionului dar l-am pierdut in trafic. Cu o lipsa crasa de politete, a fost invitat afara din tara,  ca si cum banii si aluminiul nostru nu ar fi buni. Declaram public ca noi nu vom renunta la relatia est. In consecinta,  am vorbit de urgenta cu miliardarul Rinat Ahmetov, poate ne-o cumpara si pe noi cineva, odata. Ne dam si de-a moaca daca e nevoie. Daca si pe asta il vor mai deturna fortele raului din fotbalul nostru, voi fi nevoit sa nu il mai primesc pe Gigi de Revelion, in hotelul meu,  pentru ca si asa a anuntat ca vine cu mancare de acasa. Sau mai bine ma dau rapit in Congo in timp ce voi naviga pe Marea Neagra cu vant din pupa spre Odessa.”

Varianta oficiala, preluata de mass-media :
Prosport.ro, 15 Decembrie 2008 . Titlu : “Becali a cerut 100 de milioane pe Steaua si rusul a fugit”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: