Alienarea TV

Dupa o idee de Ioan T. Morar

“Domn’ doctor, de cand va urmaresc cu atentie la un post pe cablu mi se pare ca am si eu boala aia . V-am cautat , in numele telespectatorilor abuzati, la cabinet dar erati in emisiune, la “Viata In Roz-TV” . Sa apuc macar sa va zic ce simptome avem si sa va aduc si banii dupa ce iesiti din platou, saptamana viitoare .

Ori de cate ori vizionez vreun post TV, in ultima vreme, migrenele incep sa isi faca de lucru prin capul meu  precum un stol de gugustiuci intr-un pod plin cu vechituri . Nu mai suport ! Nici nu mai nimeresc bine butoanele telecomenzii . Parul proaspat pieptanat isi modifica organizarea dupa moda lansata de micul Simpson cand dau cu ochii de omul cu laptop care urla prin studio pe aceleasi teme legate de Basescu . Vocea aceea ma copleseste. Placile de patefon uzate ale lu ‘ bunicu’, pe care acul sare in acelasi loc al melodiei lui Zavaidoc, devin pentru mine temple ale muzicii zeilor. Si daca nu ar fi destul, langa acel cetatean cu privire deosebita apar si alte personaje de genul celor din “Psycho” sau “Pasarile” lui Hitchcock. Omul ciutacian care isi opreste cu greu secretiile salivare sa nu iasa din orificiu inaintea injuraturilor si mascarilor si liderul de opinie cu ochelari care isi tine mainile sub barbia impasibila. Mai tarziu, apare pe acelasi canal si baiatul speriat de securisti, bloggeri si fete frumoase, care ne prezinta o revista a presei intre cateva zbierete adresate debitorului incert :” Nu auzi, ba ? Da banii inapoi, Videanu !” .

In cautarea linistii pierdute, poposim (degeaba) in locul lasat vacant de Lazarus (de care nu vom scapa, totusi , daca nu suntem atenti cum butonam), de Magda Ciumac sau chiar de vesnica Elodia. Aici ne pocnesc direct in moalele capului farsele fatului prematur si, mai nou , “felinarele lui Dan” care iti spun cine minte si cine nu spune adevarul, dupa cum clipeste fiecare borcan colorat odata cu pleoapa ta stanga . Vai  tie, vizitator nocturn Tv inconstient si insensibil la durerea care iti inunda organismul, ce esti !. In alta parte, Alinutza XXX ne arata cum se gateste piept de gaina cu mintea cat o nuca si salata de fructe pentru nutritionistul care e vegetarian. Daca mai aveti rabdare pana apare si invitatul, puteti sa aflati ca acesta nu mananca fructe seara pentru ca sunt agresive. Va rog sa va calmati ! Luati mana de pe cutit ! Nu e momentul sa gatiti ceva anume . Este destul sa schimbati frecventa. Nu a batailor inimii. Mai degraba, cea a canalului TV .

Sa nu dati din greseala peste vreun post de sport, in schimb. S-ar putea sa aveti un soc. Un ultim soc. Volumul ar fi bine sa fie reglat la minim si fixat acolo cu guma de mestecat, ca si asa nu va mai foloseste. Toate hahalerele, zdrentele si bagabontii lumii s-au adunat intr-un singur loc de pe mapamond, la DNA-ul romanesc. Aici este un loc afurisit, in care necuratul isi face de cap si se ia de baietii buni care baga bani in fotbal, daca ar fi sa credem ce se emite aici la intrecere cu toti emitatorii de decibeli din lume. Voi, muritori si bieti telespectatori nocturni, dispareti cat mai aveti timp din acest loc ! Repede, apasati butoanele ! Orice buton, nu mai conteaza unde veti ajunge ! Asa . E mai bine aici. Acum, puteti pune mana pe cutit sau topor . Ultimele stiri va vor agita sau linisti definitiv . Matusa Ioana are pensie de 3 lei si nu a mai mancat porc de 3 ani, alde Geica de la Agentii au pensii de 300 de milioane si inca doua servicii la stat iar contorul electronic de gaze va fura sistematic, conform experimentului din platou …Cam asta a fost pentru azi, stimati telespectatori si eroi ai neamului, ce suntem ! Noapte buna ! Asa se spune, domn’ doctor .”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: