2 la bal , 5 la spital

Asadar , la masa bogatilor , pentru a se ospata din bucatele alese ale Europei , au ramas doar CFR Cluj si Steaua . Putin luate in seama , ca niste cenusarese care s-au visat printese pentru o seara , celelalte reprezentante ale fotbalului nostru in cupele europene vor ramane sa isi linga ranile si sa poarte mai departe luptele adesea mizere pe terenurile din campionatul intern . Ramane sa ascultam imnul Ligii Campionilor in Gruia sau in Ghencea , sa visam la o noapte magica precum aceea traita in ’86 la Sevilla , sa ne dorim mai mult , sa speram la mai mult .

Chiar daca in cele doua echipe care au acces printre granzii Europei romanii pot fi numarati pe degete , nu ne ramane decat sa ne mandrim ca suntem contemporani cu asemenea ispravi fotbalistice , ca istoria si statistica in domeniu vor consemna faptul ca Romania , in primul an in care s-a prezentat cu doua echipe in Champions League , s-a comportat onorabil .

Vom trai cu speranta ca cei dati afara din Europa , anul acesta , isi vor trata in liniste afectiunile , se vor intari si ne vom dori ca sezonul viitor sa se poata aseza si ei in competitia suprema alaturi de legende vii ale acestui sport . Exemplul CFR-ului , echipa care traieste anul acesta visul romanesc , le va fi si lor reper pentru incercarile viitoare .

Chiar daca muzica Ligii nu se compara cu melodia sacadata , interpretata adesea de fanfara omniprezenta pe stadioanele noastre , cu totii stim ca Simfonia Eroica sau Oda Bucuriei sunt altfel savurate de invingatori . Muzica “zeilor” poate intari sufletele in doliu , poate scurta , macar in inchipuire , distanta de la recluziune la viata in roz . Cateodata , si infrangerile pot fi baza pentru victoriile ce vor veni . Si daca cei care sunt astazi tristi isi vor alege cele mai potrivite remedii , drumul de la suferinta la bucurie poate fi neinchipuit de scurt . Multe sali de bal sunt cladite peste drum de spitale .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: