Fotbal de vara (II) :”MAIMUTA DIN NOI”

Martor ocular, sef de comisie a FRF : “…nu il bagati in seama . Asta are corp de om si creier de maimuta”

Odata , nu demult , traia in jungla de nepatruns din mijlocul fotbalului un trib de maimute salbatice cu fundul si nasul rosu (dupa unele descrieri inedite si absolut socante aparute in presa vremii) . Aceste aratari aproape inteligente formau un fel de casta in nemarginitul ecosistem al padurii fotbalistice vesnic verzi si pline de viata .
.
Intr-o zi , nu se mai stie cum, in mijlocul acestei galagioase comunitati isi facu aparitia o fiinta ciudata , un om . Un fel de om , am putea spune . Pentru ca el avea corpul humanoid dar encefalul ii era de forma si consistenta aceluia de cimpanzeu ( dupa prezentarea facuta de vestitul aventurier de pe Bega nascut in Grant care a si descris primul acest specimen dar care , desi a tras cu prastia dupa el , se pare ca nu l-a ochit prea bine . Ba, dimpotriva , am putea spune ).

Omul nostru cu encefal suficient si circumvolutiuni discrete a fost adoptat cu dragoste si prietenie de catre rudele sale indepartate , purtatoare de creier asemanator . In scurt timp , insa , fiinta aceasta aparte s-a urcat in copac . In cel mai inalt copac . Faptul nu a fost deloc pe placul maimutelor cu fundulet si nasuc rozaliu iar ruda lor umana a fost pusa sub observatie . Nu a trecut mult si intr-o zi , fapt inadmisibil in comunitate , humanoidul a fost prins cu o cantitate oarecare si nedeclarata de banane pe care ar fi vrut sa o scoata din jungla fara sa le spuna si maimutoilor din conducere .
.
Pe loc s-a luat hotararea de a se intruni Adunarea Generala a padurii eterne si au fost anuntate in acest scop toate vietatile tribului , de toate neamurile si de la toate nivelele ecosistemului . In ziua stabilita , intr-un luminis central s-a supus la vot democratic , cu participarea tuturor primatelor , eliminarea din jungla deasa si urat mirositoare a intrusului cu creier insuficient si indoielnic . Intreaga adunare a avut , insa , parte de o surpriza . Cu o larga majoritate , cu voturi in favoarea sa chiar si de unde nu te-ai fi gandit ca ar fi putut veni , omul cu creier deosebit dar compatibil si functional si-a castigat dreptul de a ramane si salaslui pe mai departe prin si printre cei mai inalti copaci din padurea vesnic verde si zgomotoasa .

Atunci , in acea zi , speciile reunite ale junglei fotbalului au inteles ca fiinta pe care ar fi vrut sa o elimine avea multi adepti . Ba chiar , au aflat ca multi dintre colocatarii pe cale de disparitie au fost ajutati sa traiasca datorita bananelor aruncate de la inaltimea culcusului sau . Fortata de imprejurari , adunarea ad-hoc a hotarat prin consens sa instaureze o pace de moment si de ochii lumii , desigur , iar cei prezenti au incheiat maimutareala si au ingropat imediat securea razboiului , cine stie pentru cat timp …
.
O invatatura ar putea , totusi , sa ramana in urma acestor intamplari petrecute recent , nu departe de noi . Oricat de mult creier ai putea considera la un anumit moment dat ca ai in comparatie cu semenii tai , nu se face sa tragi cu prastia dupa ei , chiar daca sunt mai slab dotati ca tine . Nu se stie niciodata cate astfel de specimene stau cocotate in copaci , in imensitatea padurii virgine .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: