Fotbal de vara (I):”Bancul cu valiza uitata in balciul desertaciunilor”


Intr-o zi de vara , inaintea ultimei etape din campionatul trecut , Gigi Becali s-a gandit sa faca o gluma . Inca una . A trimis o valiza cu “caramizi” la Cluj , cica pentru a construi ceva pe un teren , dupa care a sunat cativa prieteni printre care si pe Goga , fotbalistul de la U.Cluj , ca sa le spuna si lor poanta si sa se distreze impreuna.
.
Goga a povestit gluma auzita la telefon tuturor amicilor fie ei de la DNA sau comisiile de specialitate , pe oriunde a fost chemat sa depene toate anecdotele cu valize pe care le stie . Lui Cernat si Ursu nu le-a fost pe plac bancul si au hotarat sa suspende dramaturgul . Goga , baiat cu buna tinere de minte , mai rar in ziua de astazi asa fotbalisti , a mai spus o data bancul si la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal . Astia au avut simtul umorului mai dezvoltat , au aplaudat in picioare autorul de “stand-up comedy” si l-au absolvit , in mare parte , de glumele proaste din trecut si de cele transmise prin telefon , recent . Mircea Sandu , ale carui gusturi in materie de divertisment si varietati sunt indoielnice si care , in plus , tine si cu Ursu ( de la Apel ) , zice ca nu stie de gluma si ar fi posibil sa il puna pe liber pe Daniel Florea de la CAF , un mare amator de bancuri cu brichete , palmaresuri sportive si valize burdusite cu euro .
.
Auzind despre frenezia scenariilor umoristice si sarabanda notelor pozitive si negative acordate de juriu acestora , cei de la UEFA au vrut si ei sa rada putin . Argaseala si Mircea Sandu le-a interpretat mai marilor fotbalului european , fiecare avand o varianta de text in fata , propria versiune a bancului ajuns deja celebru in Europa . UEFA a mers , se pare , pe interpretarea lui Sandu si nu a aplaudat deloc varianta venita din Ghencea . Intr-o incercare disperata , intr-o alta zi de vara , autorul celebrei farse s-a deplasat personal , cu scenariul si regia originala in brate , la Mircea Sandu , in speranta ca acesta isi va schimba , macar pe alocuri , interpretarea . Cu toate acestea , se pare ca , asa cum se spune, lucrurile au ramas ca-n tren . Sau , ma rog , ca-n Maybach .
.
Diversii specialisti in dramaturgie fotbalistica spun ca acest adevarat balci al desertaciunilor care inconjoara valiza ajunsa subiect de banc isi va prelungi programul estival . Probabil spre toamna , intr-o reprezentatie de gala , se va anunta fie o “NUP” ori o trimitere in judecata dinspre DNA, fie o convocare de urgenta a unui for reprezentativ al FRF in care se vor putea schimba din functii atat juriile cat si interpretii ba chiar si autorii de umor si bancuri cu valize . Iar noi, prinsi la mijloc in acest balci , ne cerem scuze ca nu avem inca ultima varianta si v-am spus bancul asa , fara poanta de final .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: