Ultima frontiera .Publicitatea cu reclama inclusa

Blog participant la campania Bloggers Unite for Human Rights

Antena 1″ a castigat drepturile de televizare a meciurilor din Liga I .Cu aceasta ocazie ,postul TV se obliga , prin contract ,sa faca reclama postului concurent “Realitatea” .Incepe o noua era in marketing-ul mondial ?

De ce sa crezi ca visezi cand , poate, esti treaz ?Vremurile se schimba rapid .Odata cu ele , se modifica si legile economiei de piata. Globalizarea isi face de cap si in domeniul publicitatii.

Pasesti timid printre tarabele pavoazate cu afise electorale . Arunci o ocheada aceluia cu “Votati taranul !” si cumperi cateva mere verzi de Stefanesti pe care scrie: :”Turcia- naturale, proaspete, galbene : 4,50 lei” .Cu marul in gura , rasfoiesti ziarul de sport in cautarea unui pictorial fierbinte . In subsolul paginii zaresti un barbat ciufulit ,cu privire si echipament de ultras fioros, care tine strans intre dinti doua brichete rosii si ne intreaba (in balon , desigur): “Aici am un Ronson iar aici am un Bic . Pe care sa o arunc in teren ?”. Te urci in automobilul de duzina si parasesti perimetrul luptei dintre cerere si oferta . Pentru ca la statia PECQ a Rompetroll este pauza de masa, ai timp sa arunci cotorul turcesc pe caldaramul romanesc si o privire prin jurnal, la rubrica fotbal. Scandalul “valiza cu buzunare din piele” iti atrage atentia, imediat . Doi domni care se dau atinsi de alopecie incearca sa inghesuie in portbagaj un obiect asemanator unui cufar cu maner, rostind printre gafaituri :” Acest 5amsonite de voiaj este varf de gama; poate cara de la cutii de table pana la 1,7 milioane de euro. Pentru sume mai mici folositi genti sau posete ale sotiilor de fotbalisti, marca rivala “Vouton’s” sau, din campionatul urmator, viramente bancare si bilete la ordin , prin sucursala “Becali ,Hrebenciuc si verii ” situata in interiorul ” Tiriac si fiul ” , deasupra “MItica Bank “.

Intre timp ,Ferrarri-ul luat de la solduri incepe sa dea rateuri .Consulti indicatorul de nivel .Esti pus in tema imediat :”Baga si ulei .Nu fi zgarcit !” .Intri , de urgenta, la o benzinarie 5hell . Un afis copiat la Xerrox-ul Minollta , lipit cu o Picatura de SuperGlue (la fel de bun ca Poxipolul cu care poti sta pe tavan ), te avertizeaza : ” Ne pare bine . Benzina noastra e mai proasta decat a voastra, de la Petr0m. Urmatoarea statie este la 500 m. Puteti sa va opriti , in drum , si la 0MV . Au bagat cornuri de la Carref0ur, in pungi de Billia ,cu bretele din Metr0 “. Intr-un tarziu , dupa ce traficul se mai domoleste, convins fiind ca esti pe drumul cel bun, desi pe GPS apare Budapest-Romania , ajungi acasa . Te asezi comod in fotoliu si deschizi televizorul 5amsung fabricat la Electr0nica, cu tub Hitach1 made in Taiwan si obtinut ca bonus la camera Panas0nic cu card de memorie T0shiba si baterii chinezesti expirate. Sorbi linistit dintr-o apa plata de Dorna , fosta gazoasa de Borsec , partial imbogatita cu CO2 , tip Zizin in PET original incrustat cu marca San Pellegrino si eticheta in 3 culori cu Jamaica imbuteliata la Bere-Bragadiru , in timp ce butonezi si navighezi linistit prin jungla mediatica a televiziunilor .

Inima nu te lasa si selectezi bietul post Antena care va face dezinteresat reclama Realitatii, unde apar oamenii de la Telesport care au fost dati afara ieri si cei de la TVR, care vor pleca maine . Afli , daca nu stiai, ca se apropie alegerile locale .S-a aprobat forma si continutul noului buletin de vot . Pentru a fi sigur ca stii sa citesti si nu esti robot , Biroul Electoral iti pune o intrebare de autentificare, pe ultima pagina : “Acum e bine . Si inainte era bine . Intrebare :cand era mai bine ?”. Satul de atatea reclame in reclame , apesi instant pe canalul Discovery . O noua echipa de alpinisti a atins varful Everest, cu torta olimpica cu tot .Acolo , au infipt un drapel imens pe care se poate deslusi chiar si de pe Luna : “Citius, Altius, Fortius !. 5 inele . Acesta este cel mai inalt munte de pe Pamant . Alaturi, ceva mai incolo , se afla si varful Moldoveanu din Fagaras ! ” .Scapi , integral, apa partial gazoasa pe pantalonii de serviciu .Tresari incontrolabil . Esti in casa ta ? Sa nu fii sigur . Tu nu ai avut televizor 5amsung niciodata….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: