Sa nu uitam glasul rotilor de tren

25 iunie 1923.O mana de muncitori infiinteaza “Asociatia Sportiva si Culturala CFR”, actualul FC Rapid.Primul meci avea loc pe 23 octombrie ,la Bucuresti,pe terenul CAB,langa Arcul de Triumf si era pierdut cu scorul de 4-8 in fata unei alte legende a fotbalului romanesc,Unirea Timisoara.Terenul era inchiriat.Primele tricouri au fost confectionate de sotia strungarului Grigore Grigoriu,din panza visinie,pentru a nu se murdari prea usor din pricina funinginii de langa sine.Ghetele cu crampoane erau confectionate prin reconditionarea bocancilor uzati ai ceferistilor de la Ateliere.
Giulestiul este in sarbatoare.Se celebreaza cei 84 de ani de la infiintarea clubului si 40 de la cucerirea primului titlu de campioana,in editia 1966-1967,desi echipa mai are un titlu cucerit in 1941-1942,nerecunoscut de statisticile FRF.
Rapidul de astazi,singur sau nu impotriva tuturor,reprezinta mai mult decat o stare de spirit.Este starea normala de a fi.Chiar daca guvernarile vremelnice nu au recunoscut inca dreptul de administrare al familiei rapidiste asupra templului de langa sinele de tren,fanii sunt gata sa duca mai departe visul alb-visiniu.Imnul Rapidului se va auzi astazi,mai tare
ca niciodata.Suporterii giulesteni se vor inclina in fata gloriilor de altadata.Povestea merge mai departe.Si oare ,poate exista o incheiere mai frumoasa,la acest ceas aniversar, decat oda fanilor dedicata clubului de suflet?:
RAPID nu-i pe gustul puterii,
RAPID n-are arme sau grad,
RAPID nu-i nascut din mizerii,
RAPID nu-i ca altii,bastard.
RAPID nu-i echipa impusa,
RAPID nu-i venita pe tancuri rusesti,
RAPID nu-i o inima rapusa,
RAPID e nascuta-n Giulesti!”
Vocea suporterilor,alaturi de glasul rotilor de tren,va rasuna din nou,intr-o seara incarcata de emotii.La multi ani,RAPID!

Advertisements

3 Responses

  1. O singura intrebare la obiect si te-as ruga sa-mi raspunzi strict la ce te intreb. Ce e asa de mare mandrie sa serbezi primul titlu? Orice echipa poate face la fel. N-am auzit p Manchester, Bilbao sau Ripensia Timisoara sa faca asta. Mare chestie sa gasesti pretexte de sarbatori. Mai bine se poate aniversa construirea unui stadion sau ziua unui jucator emblematic.

  2. In cazul Rapidului ,cred ca este o mare mandrie.Este de discutat de ce.Nu trebuie cazut nici in latura de a crede ca ce a fost nu va mai fi dar nici sa uitam gloriile de altadata.Pe stadioanele din Spania si Anglia,lumea se ridica in picioare cand se anunta ca pe stadion a intrat Gheorghe Hagi sau sir Bobby Charlton.Desigur,nu trebuie nici sa ne trimitem fostele glorii sa organizeze suete la Preoteasa sau sa ii tinem pe la portile stadioanelor,cu ocazia unor evenimente.Nu stiu.Cred ca e nevoie de un echilibru.

  3. Mandru ca sunt Rapidist….LA MULTI ANI RAPID!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: