Muzeul dinozaurilor din ceara

Suntem in anul de gratie 2148.Un grup de copii obraznici viziteaza Muzeul Dinozaurilor din Ceara,organizat in fosta bojdeuca a FRF-ului din secolul trecut.O simpatica ghida cu coc,specialista in animalele fotbalului,se adreseaza micilor obraznicaturi din viitor:-Bine ati venit copii!Va rog sa lasati pistoalele la intrare.Sa incepem vizita.Iata,chiar acolo,la intrare,pe partea dreapta,avem mumia lui “Lord Father Jean the Forrest” sau Jean Padureanu,un dinozaur cu sange albastru din era Sandiano-Dragomireana,care traia si facea lucraturi de unul singur.Va reamintesc,dupa cum ati invatat la zoologia animalelor impaiate,ca pe vremea aceea dinozaurii,astazi de ceara ,atunci de Liga I ,traiau in turme numite “cooperative”.Pe partea stanga,va rugam nu puneti mana ca il dam acasa daca doriti,il avem pe Tyranosaurus Rex-Mircea Sandu,care traia iarna la UEFA,primavara in SUA iar cand se apropiau alegerile,aparea si in Romania.In fata ,nu va speriati copii,scheletul acela cu multi tepi in locul cozii este al unui animal rapid.Este vorba de Copos in simbioza cu un arici de buzunar.Era cel mai hot dinozaur.El era omnivor,manca de toate,si salam cu soia comunist dar si hamsii din Marea Neagra,conservatoare.La iesire,aveti grija unde va suflati nasul,un morman de oase de dinozaur care nu a mai putut fi reconstituit.Este Cristi-Leonidas-Borcea ,zis Shakira (pentru ca avea buric miscator), care obisnuia sa se joace cu buteliile pline cand avea chibritul aprins.Nu a mai ramas din el decat cravata cu catei rosii pe fond alb si trabucul.Din acea perioada,in vitrina din stanga, cu stea in frunte,il avem pe blandul Ben,faraonul faraonilor,spaima hahalerelor,ati ghicit: Gigi Stegozaurus Maglavit Becali.El a ramas in istoria lumii prin prigonirea lui Elton (o specie de dinozaur pitic) si infratirea cu Calderon de la Real (un diplodocus gasit in
Madrid,in dreptul stadionului Bernabeu cu icoana lui Becali sub cap).Acestia erau,dragi copii,cei mai cunoscuti dinozauri din vremea aceea,vreme in care daca nu erai mogul, oligarh,baron,patron de fotbal sau Mitica Dragomir,mureai de foame cu covrigul in mana .Bine ca nu ne-am nascut atunci ca eram mancati.Muzeul se inchide pana luna viitoare,cand va invit intr-o noua sectiune tematica:”Fosile vii din Liga lui Mitica”-o expozitie de gugustiuci,papagali,sticleti si alte pasari guralive bune de tinut in colivie.Pardon.In congelator.Brrrrr.

Advertisements

5 Responses

  1. Juramant de credinta.La fel cum maestrul Balasa iubeste albastrul infinit,Van Gogh- tusele groase,in acelasi mod iubesc si eu pana la veneratie buteliile lui Borcea si acatistele lui Becali.Voi va puteti clama iubirea eterna fata de Dinamo ,Steaua sau Cfr,eu nu ma pot desparti de Gigi ,Cristi si Mircea.Fiecare cu bazdacul sau. Sa fiti sanatosi.

  2. Tot ce se scrie pe aici e oporcarie de amatori frustrati si fara importanta.Nici cand stai chircit pe buda nu poti sa citesti panaramele astea.Tu esti singurul care ai ceva dezis ,frate.ma distreaza grozav.Tine-o tot asa,coooooooool….

  3. Dar nu te lasi deloc. Freci jagardelel astea din fotbal prea mult. Iti risipesti talentul pe ei. Mai bine scrie de fotbalisti, antrenori, echipe, ca de astia mi s-a luat

  4. Beton.Foarte tare,mai ales aia cu mormanul de oase..hahahahahah

  5. Suntem 3 familii la iarba verde la baneasa.Mi se termina bateriile ca vrea toate rudele sa citeasca.e de balamuc.murim de ras.te rog scrie-mi p-e adresa,ca vreau sa itti propun ceva.nu se poate asa ceva.Bafta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: