Legea dezinformarii publice

Daca in Parlamentul Romaniei a fost votata,si functioneaza,Legea accesului la informatiile cu caracter public,in fotbalul romanesc functioneaza ,fara a fi votata,Legea dezinformarii. In planul financiar,al banilor care se invart in fotbalul nostru e o tacere de mormant.O Omerta liber consimtita,deplina.In perioada in care la conducerea ANAF era domnul Sebastian Bodu,aflam cu surprindere ca cluburile mari ale tarii:Steaua,Dinamo,Rapid au datorii pe la diferite bugete,evaziunea este la ea acasa,contractele fotbalistilor nu sunt,in multe cazuri,respectate.Imediat se mai achita cate ceva,de ochii lumii, bineinteles.Restul, se reesalona.Nici un club nu pune pe site-ul sau oficial situatia financiara la zi,bugetele anuale,sumele de transfer.Aflam,din diferite surse,in schimb,informatii mai mult sau mai putin credibile care nu fac decat sa adanceasca suspiciunile de frauda.Aflam ca a fost sesizata comisia de licentiere pentru datorii vechi,neachitate de clubul Rapid,catre jucatorii Pancu si Daniel Niculae.Aflam ca Steaua ar avea de plata 800.000 de euro unei firme de consultanta pentru transferurile lui Elton si Andrei dar nu se efectueaza plata.Aceiasi jucatori nu au fost platiti de patronul Gigi Becali,conform contractelor.De mentionat ca aceste contracte sunt inregistrate la Liga Profesionista care nu sesizeaza niciodata,nici o neregula in ele.Sau ,cel putin,nu aflam noi.Mai auzim,cu stupoare,in mijlocul campionatului,ca Jiul ar putea sa fie oprita de a mai organiza meciuri pe teren propriu din cauza unei datorii stravechi la U.Craiova.Despre sumele de transfer ce sa mai vorbim?De cand cu cazul Gica Popescu,fost angajat al firmei fratilor Becali,care a fost nevoit sa restituie taxe neplatite de peste 300.000 euro,nu mai poti avea incredere in nici o tranzactie de jucatori.Daca ti se spune o suma,alta poate fi in contract,altii sunt banii dati pe sub masa,altii pentru firme off-shore,altii cu titlul de sponsorizare sau donatie si asa mai departe.Se vand palmaresul si culorile unui club iar noi aflam de-abia cand acest lucru este consfintit intr-o hotarare judecatoreasca.Se incearca zilele acestea,ca intr-o adevarata jungla de inceput de capitalism salbatic,acapararea financiara si subordonarea unor posibili noi intrati in Liga lui Mitica.Gloria Buzau,CSM Ramnicu Valcea,U Cluj sunt vazute de pasarile de prada profesioniste ca niste victime sigure.Este evident faptul ca marea masa a suporterilor romani nu are mijloace de informare pertinente si obiective.Astfel, se pot crea orice fel de scenarii.Legea Dezinformarii Publice sapa incet ,dar sigur, la temelia fotbalului romanesc.

Advertisements

6 Responses

  1. …a sapat, sapa si va sapa cat timp continuam cu aceeasi dinozauri comunisti in fruntea unor institutii fotbalistice! regula se aplica si pentru alte institutii conduse de alti dinozauri! Mai avem nevoie de inca 20 de ani sa putem spune ca am schimbat ceva, desigur si acest lucru daca nu cumva se propaga acelasi spirit si tineretului de azi, lucru foarte probabil!

  2. Multumesc pentru comentariu,erectusraz.Asa este .Cel mai rau lucru ,posibil a se intimpla,este ca generatia tanara sa o urmeze in obiceiuri pe cea obisnuita cu coruptia si faradelegile si sa nu mai scape tara din ceata decat peste vreo doua sute de ani,cand se va dilua foarte mult spiritul fanariot.Poate ,nici atunci.

  3. Pe langa speranta care tot timpul o vom avea, nu ne ramane decat sa luptam; fiecare cum poate, chiar daca lupta nu este si nu va fi niciodata egala si corecta, din punctul nostru de vedere!

  4. Nastyboy.. ai avut dreptate cu afirmatia cum ca celor de la GSP nu le place sa fie criticati. Am scris un articol “Gramatica pe MYsport.ro” care a rezistat mai putin de 5 minute in rubrica BLOG, el fiind imediat scos de catre administratorii care s-au simtit cu musca pe caciula !

  5. Asa este ,din pacate.Aici nu mai este vorba de cenzura,este vorba de bun simt,de 7 ani de acasa.In plus,noua ni se mai permite cate o greseala gramaticala.Sa nu perseveram,insa.Ei iau bani pentru produsul condeiului si ar trebui sa verifice articolele de 100 de ori inainte sa le dea drumul.Imi este jena sa mai continui.

  6. Salut ! Ce zici Nastyboy facem un articol impreuna ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: